Köşede bulunan panoya kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kan grupları ve telefonlarını yazan Yalçınöz, ihtiyaç duyulduğunda iletişim kurulabilmesine aracı oluyor.
  Aydın’ın Söke ilçesi, Ağaçlı Mahallesi’nde kahvehane işleten Haluk Yalçınöz, örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Yalçınöz, ‘Kan bağışı hayat kurtarır’ sloganıyla kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde ‘Kan bağışı gönülleri köşesi’ oluşturan Yalçınöz, duvara astığı panoya kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kan gruplarını yazdı. Bu uygulama sayesinde Yalçınöz, ihtiyaç duyulduğunda vatandaşlarla iletişime geçerek ihtiyacı olan kişilere kan vermelerini sağlıyor.

“KAN BAĞIŞINDA BULUNUN”

Her insanın bir gün kan ihtiyacı duyabileceğini belirten Yalçınöz, “Oluşturduğumuz bu köşeye bir pano koyup kan bağışı gönüllerinin isimleri ve kan gruplarını listeliyoruz. İhtiyaç duyulduğunda kan talep edilen kişiye ulaşıyoruz. Böylelikle kişinin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız, kapı kapı sokak sokak kan aramak zorunda kalmıyor. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızın kan ihtiyacını karşıladık.   Yardım ve hayır amaçlı başlattığımız bu kampanyaya vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyorum” dedi.