Kuyucak Çarşı Camisi imamı Bilal Papağan, Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin önemini ve faziletlerini anlattı. Ramazan’ın ilahi emirlerin ışığı altında kendimizi hesaba çekeceğimiz, kalplerimizi ve fikirlerimizi kötülüklerden kurtarmaya çalışacağımız mübarek günler olduğunu belirten Papağan, “Günahlardan temizlenme, cehennem ateşinden kurtulma ayıdır. Peygamberimiz (sav) bu aydan söz ederken, ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluştur. Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, Allah o kimsenin geçmiş günahlarını bağışlar’ buyurmuştur” dedi.

“RAMAZAN BİR FIRSATTIR”

Ramazan ayında oruç tutmanın Allah-u Teala tarafından farz kılındığını, gece ibadeti ve teravih namazının ise Peygamber Efendimiz tarafından sünnet kılındığını ifade eden Bilal Papağan, “Ramazan, insanların kendilerini hesaba çekmeleri, hatalarını fark etmeleri ve günahlarından tövbe edip Yüce Allah’a yönelmeleri için bir fırsattır. Ramazan ayında yoğunlaşan ibadetler, özellikle oruç, zekât ve fıtır sadakası Müslümanları Yüce Allah’a daha çok yaklaştırmakta, mutlu ve huzurlu yapmakta, onları nefis terbiyesinde, sosyal dayanışma ve yardımlaşmada daha başarılı kılmaktadır” ifadelerini kullandı 

“TOPLUMU DA İYİLEŞTİRİR”

Ramazan’da bir ay oruç tutmanın kişiye olduğu kadar topluma da çok yönlü mesajlar verdiğini belirten Bilal Papağan, “Huzur ve karşılıklı güvenin tesisini sağlar. Kişi sabır ve sebatla açlığa karşı tahammülü; fakirlerin halini düşünmeyi; hoşgörülü olmayı ve nice güzel hasletleri kazanma imkânına Ramazan ve oruçla sahip olur” diye konuştu. Papağan, Kadir Gecesi’nin de günahlardan arınmak için çok önemli bir fırsat olarak görüldüğünü hatırlattı.