Bu hayali gerçekleştirme amacına hizmet edecek oluşumda, her kesim ve partiden isimlerin olacağı öğrenildi. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın da şahsi olarak üye olacağı kuruluşta, Karacasu’nun yanı sıra Aydın genelinden de önemli isimlerin üye olarak yer alacağı kaydedildi. Kuruluş aşamaları devam eden oluşumun vakıf ya da dernek olarak örgütleneceği ifade edilirken, sponsorluk girişimlerinin de devam ettiği bilgisi verildi.

"BU HAYALİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Afrodisias’la ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “Tanıtım girişimleri yapıldı. Kısa filmler oluşturduk. Bunlar sosyal medya yayımlandı. Tanıtım için hamlemizi yapıyoruz ama asıl Karacasu merkezde yapılabilecek müze önemli bizim için. Bunun için de vakıf ya da dernek gibi bir kuruluş oluşturmayı düşünüyoruz. Benim de üye olduğum bir oluşum içerisindeyiz. Bu oluşumla Karacasu merkezde müze hayalini gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

BELEDİYEDEN YER SÖZÜ 

Büyükyapıcı, müracaatların kısa sürede yapılacağını dile getirirken en büyük hedeflerinin mevcut eserlerle Karacasu’da bir müze oluşturmak olduğunu aktardı. 
  Büyükyapıcı, “Tabi bunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ayakları çalışılacak. Her partiden, her kesimden insanları alıp bakanlıktan yetkililerle temasa geçeceğiz. Belediye olarak ben yer sözü vermiştim. Şu an şahıs olarak kuruluşunda üye olacağım” diye konuştu.