Türkiye Ulusal Ajansı, Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin okul müdürü ve 6 öğretmeninden oluşan proje ekibinin hazırladığı, 'Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği KA101 Projesi'ni kabul etti. Ajansa sunulan 3 bin 500 proje arasından 115 projeye hibe desteği çıktı. Bunların arasında 92 puan alan Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin projesi, 5. sıradan hibe almaya hak kazandı. 
  Büyük başarıya imza atan proje ekibinde, Okul Müdürü Abdülmenaf Güzel, Müdür Yardımcıları Mustafa Görünmezoğlu, Sultan Şentürk, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Proje İrtibat Kişisi Yusuf Pektaş, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Ayşe Akın ve Bergin Temurayak ile Biyoloji öğretmeni Ayşe İdikut yer aldı. Türkiye Ulusal Ajansı'nca kabul edien projede, bireylerin öğrenme hareketliliği altında yer alan okul eğitimi personelinin öğrenme hareketliliği için meslek liselerinde en büyük problem olan 'erken okul terkleri'ni en aza indirgemek amacı ile 'kaliteli bir yaşam için eğitimde kal' konuları ele alındı.

5. SIRADA YER ALDI

2017 teklif çağrısı döneminde 3 bin 500 proje Ulusal Ajansa sunulurken, bunlardan 115 proje hibe almaya hak kazandı. Okulun proje ekibinin hazırlamış olduğu proje de 115 proje arasından 92 puan alarak 5. sırada yer aldı. Proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya değer görüldü. Aynı zamanda proje, 2017 teklif çağrısında 'KA101 Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği' kapsamında hibe alan ilçedeki tek proje oldu.

YURT DIŞI EĞİTİMLERİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Proje İrtibat Kişisi Yusuf Pektaş, proje ekibinde yer alan katılımcıların 19-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Madrid şehrinde yer alan Cervantes Traınıg Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Erken Okul Terklerini Azaltmaya yönelik “Coaching in educational contexts to reduce early school leaving” isimli eğitime katılacağını dile getirdi. Pektaş, "Proje ekibi ayrıca 2018 Eylül ayında da 5 gün işbaşı izleme yapmak için Portekiz’in Braga şehrinde mesleki eğitim veren Esprominho Okulu'na gidecek ve burada incelemeler yapacak" diye konuştu.  

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Pektaş, “Bu proje ile 92 puan almak önemli bir başarıdır. Proje yazım aşamasında okul idaresi proje odasını tahsis ederek çalışmaların daha düzenli ve teknik açıdan donanımlı bir ortamda gerçekleşmesini sağlamıştır. Ayrıca proje ekibi de çalışma saatleri dışında özverili bir şekilde çalışmıştır" diyerek okul idaresi ve emeği geçen eğitimcilere teşekkür etti.   
  Okul Müdürü Abdülmenaf Güzel de, proje ekibini büyük başarısından dolayı kutladı.