Öğretmenlik mesleğine başlamadan önce öğrencilik yıllarında ailesine ait şirkette yöneticilik yapan 30 yıllık eğitimci Mustafa Güngördü, yaptığı aday adaylığı açıklamasında “Proje üretme ve projeyi sonuçlandırmadaki becerim, birleştirici yönüm   ve  takım çalışmalarındaki liderlik vasıflarımla  Adalet ve Kalkınma Partisini Karacasu’da zirveye taşıyacağım” dedi.

ESNAF, EĞİTİMCİ, ÇİFTÇİ

Eğitimci, esnaf ve çiftçilik yönü ile hayata farklı pencerelerden bakma olanağı bulduğunu ifade eden Güngördü, “Kendimi iyi yetiştirdiğime inanıyorum. Çalışma hayatım boyunca pek çok kurslara, seminerlere, panellere katıldım. TUSİAD seminerinde 350 meslek lisesi müdürleri arasından en girişimci müdür seçildim. Çalıştığım eğitim kurumlarında hep farkındalık oluşturdum.  Eğitimci kimliğim yanında, esnaflık geleneğinden gelmem, çiftçilik yönüm, benim hayata değişik açılardan bakmamı sağladı. Bunlara samimi, mütevazi, çalışkan, girişken , çözüm odaklı kişiliğimi  de eklersek Karacasu’ya hak ettiği yere  taşımak zor olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

KARACASU HAYALİNİ ANLATTI

Hayatı boyunca 16 ülke gezdiğini bu anlamda Karacasu’daki eksiklikleri de yakından görme fırsatı yakaladığını dile getiren Güngördü, “Karacasu’yu Avrupa standartlarında bir ilçe haline getirmeyi hedefliyorum. Tarımdan spora, turizmden sanayiye, alt yapıdan üst yapıya kadar ve yenilebilir enerjiyi de işin içine sokarak Türkiye standartlarının üzerinden bir Karacasu hayalim var” dedi.

KARACASU’DAN VAZGEÇMEDİ

4 Eylül 1967 tarihinde Buharkent’te dünyaya gelen Mustafa Güngördü, 1984 yılında Nazilli Endüstri Meslek Lisesinin Elektrik Bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimini Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek okulu Elektrik Bölümünde başlayıp Lisans eğitimini 1999 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Fakültesi Elektrik Öğretmenliği Bölümünü tamamladı.  Eğitim hayatı sürerken aile şirketi olan Güngörler Kolektif Şirketi’nde yönetici ve pazarlamacı pozisyonlarında çalıştı. 1986 yılında babasının vefatı üzerine amcaları Zeki Güngördü  ve    M. Kemal Güngördü ile şirket yönetiminde yer aldı. 27 Ocak 1991 tarihinde teknik öğretmen olarak atandı. 1993 yılında geldiği Karacasu’da öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 1994’te Karacasulu Edebiyat öğretmeni Günay Güngördü ile hayatını birleştiren Mustafa Güngördü 25 yıldır yaşamını çok sevdiği Karacasu’da sürdürüyor. 2017 yılında kendi isteği ile emekli olan 2 çocuk babası Güngördü, Karacasu’ya bağlı Bingeç köyünde 75 dönüm arazide kekik yetiştiriciliği yaparak ilçe tarımına katkıda bulunuyor.