Aydın’ın Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1603 sokak, Köprülü-Veysipaşa Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi ile Hasanefendi Mahallesi 1 sokağın yanındaki alanda bulunan tarihi eserler, sahipsiz kaldı. 
  İki bin yıllık olduğu bilinen tarihi eserler, sokak ve metruk bina duvarlarında bırakılarak adeta kaderine terk edildi. Bakımsızlık nedeniyle zamanla çürümeye başlayan tarihi eserler, koruma altına alınacağı günü bekliyor. Kent tarihine ışık tutabilecek yapılar olduğu tahmin edilen tarihi eserlerin sokakta kaderine terk edilmesine isyan eden vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek eserlerin müzede sergilenmesini istiyor.

“ESERLERE SAHİP ÇIKILMALI”

Söz konusu eserlerin koruma altına alınması halinde tarihin bilinmeyen bir yönünün ortaya çıkabileceğini kaydeden Aydın Eski Eserleri Severler Derneği Başkanı Mehmet Özçakır, “Tralleis Antik Kenti’nden yaklaşık 100 yıl önce kent merkezinin kullanılması için sökülen bu eserler, ne yazık ki o dönemde tarih bilinci oluşmamasından dolayı kentin duvarlarında ve bina inşaatlarında değerlendirilmiş. Ancak tarihe ışık tutabilecek olan bu eserler, şu anda ne yazık ki sokaklarda kaderine terk edilmiş durumda. Bu eserlerin koruma altına alınarak müzede sergilenmesini istiyoruz. Bu konuda Aydın tarihinin yeniden canlandırılması için yetkilileri göreve davet ediyorum. Aydın’ın tarihi olan bu eserlere sahip çıkılmalı” dedi.