Aydın’ın Yenipazar ilçesinde Akgül ailesi tarafından işletilen Kafe Karya, yeni yılda menü çeşidini arttırdı. Ailenin Karadenizli gelini Hande, Karadeniz yemek kültüründen bazı çeşitleri de kafede yapmaya başladı. Üniversite öğrencilerinin ilgi odağı olan Kafe Karya’da, Yenipazarlı bayanlar da gün yapıyor.

MUHLAMA RAĞBET GÖRDÜ

Akgül ailesinin Karadenizli gelini Hande, “Ben Hande Kural Akgül. Artvin Hopa doğumluyum. Eşimin memleketi olan Aydın'ın Yenipazar ilçesine yerleştim. Ailecek Kafe Karya’yı işletiyoruz. Burada kendi yemek kültürümüzden çeşitler de sunmak istedim. Bunlardan birisi ise Muhlama idi. Muhlama yapıyorum ve rağbet görmeye başladı Yenipazar’da” dedi.

KAR HELVASINDAN MUHLAMAYA

Selim Akgül, kafenin 15 yıldan beri işletildiğini belirtti. Akgül, “Kafe Karya, 2003 yılında sadece yaz aylarında kar helvası satışı yapan seyyar bir işletmeydi. Bunu biz kış aylarında sahlep yaparak 4 mevsime yaymak istedik. Doğal sahlep ile buluşturduk Yenipazarlıları. Daha sonra menümüzü yavaş yavaş arttırdık” ifadelerini kullandı.

AİLE ORTAMI İÇİNDE

Kafenin bir aile ortamı içerisinde çalıştırıldığını belirten Selim Akgül, “Burada bir aile ortamı var. Bunu gören herkes bizi tercih etti. Yeni bir iş yerine taşındık. Mutfağımda Karadenizli eşim var. Eşim Karadeniz mutfağını, Yenipazar ile buluşturdu. Muhlama rağbet gören bir Karadeniz ürünü. Ama en önemlisi, muhlamanın tüm ürünlerinin Karadeniz’den gelmesi. Oradaki akrabalarımız bize ürünleri gönderiyorlar” diye konuştu.   

SAKİN ŞEHRİN, SAKİN İNSANLARI

Baba Mehmet Akgül ise, sakin şehre vurgu yaptı. Mehmet Akgül, şunları kaydetti: “Sakin şehrimizin sakin insanlarının vakit geçirdiği yerlerden birisi de burası. Kadın ve erkeklerin birlikte güzelce vakit geçirebileceği, sahlep içebileceği harika bir ortam.”  
  Annesi Sevcan Akgül de, “Her gün bazlama ve gözleme yapıyorum. Müşterilerimiz bizi sevip, sayıyor. Biz de onlara en güzelini vermek için çabalıyoruz" diyerek herkesi davet etti.