Kızılay Aydın Şubesi Olağan Genel Kurulu, hizmet binasında gerçekleşti. Genel Kurula Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Kadın Kolları Başkanı Gönül Mezkit ile delegeler katıldı. Divan Başkanlığını Hacı Mutlu’nun yaptığı genel kurulda 3 dönemdir görev yapan Bekir Sıtkı Pekmezci, Kızılay Aydın Şubesinin faaliyetlerini anlattı.

BÜTÇEYİ 3 BİN LİRADAN 50 BİN LİRAYA ÇIKARDIK

Kızılay Aydın Şubesi’ni 3 bin lira bütçeyle aldığını ve 50 bin lira bütçeyle devrettiğini belirten Pekmezci, “Kızılay Aydın Şubesi, ülke genelinde en aktif çalışan şubelerin başında geliyor. Görev süremizde şubemizin bütçesini 3 bin liradan 50 bin liraya çıkardık.  Şubemizin hiç aracı yokken 2 araç kazandırdık. İhtiyacı olanlara elimizi her zaman uzattık. Bağışçıların bağışladığı binalardan kira geliri elde edeceğiz. Devam eden iki projemiz var. Bunlardan biri Efeler ilçesine bağlı Işıklı mahallemizde 5 dönümlük alanda yeni hizmet binamız ile kan merkezi birimini inşa edeceğiz. Bu proje için 70 bin liralık bütçe onaylandı, belediyeden 2 ay içerisinde imar izni alınarak projeye başlanacak. Diğer projemiz ise il merkezindeki 50 metrekarelik kan bağışı birimini 70 metrekareye çıkartacak konteynır. Modern konteynırda insanlarımız konforlu bir ortamda kan bağışı yapacak” dedi.

SURİYELİLER KONUSUNDA SINIFTA KALDIK 

Suriyeliler ile ilgili kendisine çok sorular geldiğini ifade eden Pekmezci, “Açıkçası Suriyeliler konusunda sınıfta kaldık. Suriyelilere koruyucu aileler olmamız gerekiyordu. Suriyeliler çok eleştiriliyor ancak o ülkedeki çatışmaları yaşamadan bilmemiz mümkün değil. Onlar savaştan kaçtı deniliyor ancak unutulmamalı ki onların savaşabilecek bir orduları bile yok. Biz ülke olarak onlara yardım ediyoruz. Avrupa Birliği’nin verdiği destekleri Kızılay aracılığıyla onlara ulaştırıyoruz. Her gün 3.5 milyon insana sıcak yemek verilmesi kolay bir iş değil. Çaresizlik kötü bir şey. Bu duruma düştükleri için Suriyelilere kızmayalım. Kendi kibirlerimizi bir kenara bırakıp onların gönüllerinde taht kurmalıyız” diye konuştu.

MEZKİT TEK LİSTEYLE SEÇİME GİRDİ 

Pekmezci’nin konuşmasının ardından tek listeyle seçime gidildi. Genel Kurula katılan delegelerin tamamının oyunu alan Mesut Mezkit, Kızılay Aydın Şubesi’nin yeni başkanı oldu. Mezkit, Pekmezci’den aldıkları bayrağı daha yukarıya taşımaya çalışacağını söyledi. Mezkit, hizmetlerinden dolayı Pekmezci’ye teşekkür plaketi verdi. 
Mezkit’in başkanlığındaki yeni yönetimde Hidayet Bulut, Ahmet Resul Tübcil, Cengiz Altıntaş ve Ahmet Ünlü yer aldı.