Geçtiğimiz ay Devlet Su İşleri'nin (DSİ) içme suyu şebekesi kazısı, tarihi bir mezara rastlanması nedeniyle durdurulmuştu. Mahalledeki temel kazılarının çoğunda tarihi mezarlara rastlanması nedeniyle neredeyse inşaat çalışmaları yapılamaz hale geldi. Eski evlerinin yerine yeni bina yapılması için müteahhitlerle kat karşılığı anlaşan vatandaşlar da, yerin altından çıkan mezarlar nedeniyle mağdur oldu. Ne yapacağını şaşıran vatandaşlar, bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.

HER YERDEN MEZAR ÇIKIYOR

Veysipaşa Mahalle Muhtarı Murat Aksoy, tarihi mezarlar nedeniyle duran inşaatların tekrar başlaması için vatandaşın imzalarıyla Müze Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini söyledi. Veysipaşa Mahallesi'nin mezarlarla anılan bir mekan haline gelmesinden vatandaşların rahatsız olduğunu belirten Aksoy, "Veysipaşa Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, numara 14'te bulunan inşaat kazı alanımızdan bir oda mezar çıktı. Bu nedenle Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından inşaat çalışması durduruldu. İnşaat aylardan beri yapılmadığı için önümüzde kış yağmur suları buraya dolacak ve etraftaki vatandaşların binalarına su sızacak. Sızan sular nedeniyle bazı binalar yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Bu nedenle buranın ya inşaat izninin açılması, ya da üzerinin kapatılması gerekir. Konuyla ilgili Müze Müdürlüğü'ne 7 Ağustos tarihinde vatandaşların da imzaladığı bir dilekçe sunduk. Ancak henüz verdiğimiz dilekçeye bile cevap verilmedi" dedi.  

"MÜTEAHHİTLER BURAYA İNŞAAT YAPMAYA YANAŞMIYOR"

Mahallede buna benzer şekilde bekleyen çalışmalar olduğuna dikkat çeken Aksoy, şunları kaydetti: "Mahallemizde buna benzer bazı yerlerde yine kazılar var. Yine aynı şekilde mezar çıkmasından dolayı durdurulmuş şekilde bekliyor. Bu durum yaşadığımız mahallenin gelişmesine ve daha güzel bir yaşam şeklini almasına engel oluyor. Bu nedenle inşaat yapacak müteahhitler de buraya inşaat yapmaya yanaşmıyor. Biz yetkililerden konunun bir an önce çözüme ulaştırılmasını istiyoruz."