Kuşadası Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen, 3 gün süren ilk yardım eğitim çalışmalarının ardından yapılan değerlendirme sınavına girenlere sertifika verilecek.

“HAYAT KURTARIR” 

Hem teorik, hem de uygulamalı anlatımlarla temel ilk yardım ve kurtarma teknikleri konusunda bilgilendirilen personel ve huzurevi sakinlerine, bir hastaya veya bir yaralıya nasıl müdahale edileceği gösterildi. Kuşadası Belediyesi ARYA Şirketi tarafından işletilen huzurevinde verilen İlk yardım eğitimi ile ilgili değerlendirme yapan ARYA Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Turhan, ilk yardım bilgisine sahip olmanın hiç olmadık bir zamanda hayati önem taşıdığına işaret ederek, “Maalesef birçok insan ilk yardım konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Bazen bilinçsizce yapılan bir müdahale telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açabilir. İlk yardım yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır. Verilen bu kursla, çalışanlarımız ve sakinlerimiz ilk yardım konusunda bilgi sahibi oldu. İlk yardım eğitimi alan kişi, acil bir durumda ihtiyacı olan kişiye nasıl müdahale edileceğini öğrenir. Doğru ve yerinde ilk yardım hayat kurtarır. Doğru ilk yardım uygulamak için ilk yardım eğitimi almak gerekir” dedi.  
  Huzurevi sakinleri tarafından ilgi ile karşılanan eğitime 15 huzurevi sakini ve personeli katıldı. Eğitim çalışması 2 grup halinde devam edecek.