Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Çine’ye bağlı Kavşıt Mahallesi’nde yapılması planlanan Çine Akalan Göleti ile Çine’ye bağlı Dereli Mahallesi’ne yapılacak olan Çine Dereli Göleti, uzun zamandır sulu tarım imkanlarına kavuşmanın hayalini kuran yöredeki çiftçilerin de yüzünü güldürecek.

'İÇME SUYU SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNACAK'


AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın bir an önce hayata geçmesi için bizzat girişimlerde bulunduğu Çine Dereli Göleti ile Çine Akalan Göleti sayesinde sulu tarım imkanına kavuşacak olan çiftçiler Tatarmemişler HİS Göleti sayesindeyse büyükbaş ve küçükbaş hayvanların içme suyu sorununa çözüm bulacaklar.

'2019’DA HİZMETE AÇILACAK'


Sarıeğer Deresi üzerinde  inşa edilecek olan Çine Dereli Göleti ile Söme Deresi üzerinde inşa edilecek Çine Akalan Göleti’nin yanı sıra Tatarmemişler HİS Göleti’nin son durumu hakkında bilgilendirmede bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “21.Bölge GÖLSU Planlama Yapımı 3. Kısım İşi kapsamında çalışmalarına devam edilen Çine Kavşit Göleti’nin planlama çalışmalarında sona gelindi. 16 Mayıs’ta göletin proje ihalesi yapılmıştır. Söme Deresi üzerinde inşaa edilecek olan 26 metre gövde yüksekliğine ve 243 bin metreküp rezervuar hacmine sahip olan gölet, tamamlandığında 632 dekar araziyi modern damlama-yağmurlama sistemi ile sulu tarıma kavuşturacak. Göletin tahmini yatırım maliyeti 11 milyon. 31 Aralık 2019’da gölet inşaatının tamamlanması planlanıyor. Hemşerilerime şimdiden hayırlı olsun” dedi.

'TATARMEMİŞLER GÖLETİ İLE HAYVANCILIK GELİŞTİRİLECEK'


Kavşit Göleti ile birlikte aynı tarihte proje ihalesi gerçekleşen Dereli Göleti’nin 270 bin metreküp rezervuar hacmine sahip olacağını söyleyen Savaş, “25 metre gövde yüksekliğindeki göletimiz tamamlandığında 580 dekar araziyi modern damlama-yağmurlama sistemi ile sulu tarıma kavuşturacak. 10 milyon bedelli bu göletimizin de Kavşit Göleti ile birlikte inşaatının tamamlanması planlanıyor. Yine çalışmalarına devam edilen ve Soğukpınar Deresi üzerinde inşa edilecek olan Tatarmemişler Göleti için de planlama çalışmalarında sona gelindi. 23.5 metre gövde yüksekliğine ve 311 bin metreküp rezervuar hacmine sahip olan gölet ile Tatarmemişler ve Mutaflar Mahallesi’ne ait toplam 3 bin 560 adet büyük baş ve 5 bin 88 adet küçük baş hayvana içme suyu temin edilmesi ve söz konusu mahalleler başta olmak üzere civar yörede hayvancılığın geliştirilmesi planlanıyor. Bu göletimizin de tahmini yatırım maliyeti 10 milyon liradır. Planlama çalışmaların ardından proje çalışmalarına ivedilikle başlanılacak” dedi.