Aydın’da 6 ayda yaptığı çalışmaları değerlendiren Vali Köşger, kenti tanıdıkça hayranlığının daha çok arttığını vurguladı. Aydın’ın her alanda önemli potansiyelinin olduğunu ancak bu potansiyelin katma değere dönüştürülemediğini ifade eden Köşger, “Aydın’a geldiğimde ilk söylediğim şey, ‘Burada un, yağ, şeker var, helva da yapılmış durumda. Belki biraz helvanın tadını ayarlayacağız’ demiştim. 6 aylık dönemde bunun tam doğru olmadığını gördüm. Aydın’ın müthiş bir potansiyeli var. Ancak karılmış olan helva, bu potansiyelin karşısında yetersiz. Aydın’ı tanıma imkanı buldukça helvanın yetersiz olduğunu gördüm. İddia ediyorum dünyanın hiçbir yerinde tarih, coğrafya ve iklim bir yerde bu kadar güzel bir alışım şeklinde bir araya gelmemiştir. Aydın, medeniyet havzası olduğunun Aydınlılar da farkında değil” dedi.  

100 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPABİLİRİZ 

Aydın’ın 100 milyar dolar ihracat gerçekleştirebilecek potansiyeli olduğunu vurgulayan Köşger, “Burada 23 antik kent var. 17 ilçemiz var. Tarihte bile burada daha çok medeniyet kurulmuş. Birçok tarih kentinde kanalizasyon, tiyatrolar, arenaların kurulduğunu görüyoruz. Menderes Havzası’nda yerin 2 bin metre altından 200 metrekaresine kadar santimetreden santimetreye nimetle dolu bir kent burası. Toprak verimli ve dünyanın başka yerinde yetişmeyen ürünleri var. O kadar bol ürün takdim ediliyor ki, bunun katma değer oluşturmasına daha zahmet edilmeden pazarlıyoruz. İklimi harika. Deniz, sahil ve turizm imkanı var. Termal turizm imkanlarımız bulunuyor. Bunlar değerlendirildiği zaman Aydın’ın ufku açık. Aydın’da 650 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Hollanda Aydın’ın 5 katı büyüklüğünde 500 milyar dolar ihracat yapıyor. Hollanda ile kıyasladığımızda 100 milyar dolar ihracat yapabilecek potansiyelimiz mevcut. Toprağımızın verimliliği, turizm, iklimin elverişli olmasını göz önüne aldığımızda, Hollanda’dan çok daha büyük imkanlara sahibiz” ifadelerini kullandı.

"AYDIN’A İYİ HİZMETLER YAPACAĞIZ"

Köşger, Aydın’dan güzel hizmetler yaparak ayrılmayı istediğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Tarımda erken dönemde mekanizasyonu yakalamış olmamıza rağmen devamını getirememiş bir iliz. Sanayileşme sonrası gelişim çağını yakalamakta sıkıntımız var. Bu potansiyeli daha iyi kullanabilir hale getirmemiz lazım. Gittiğim her yerde duam şudur: ‘Allah’ım burayı bulduğumdan daha iyi maddi manevi hizmetler nasip et.’ Burada da bulduğumdan daha iyi hizmetler yapmayı arzu ediyorum. Bu potansiyeli harekete geçirecek hizmetler yapmalıyız."