Aydın’da Efeler Belediyesi tarafından ‘Sağlıklı Yaşam’ konferansı düzenlendi. Kültür Merkezi’ndeki konferansa konuşmacı olarak katılan Saraç, önemli tavsiyelerde bulundu.   

"FAST-FOOD YİYECEKLERDEN UZAK DURMALIYIZ"

Türk toplumunun ‘obezite’ tehdidi altında olduğunu belirten Saraç, “Çağın hastalığı obeziteye karşı toplum olarak dikkatli olmak zorundayız. Ne yazık ki bazı bireyler, çocuklarını fast-food yiyecekleri olan hamburger, kola, pizza türü yiyeceklerle ödüllendiriyor. Çocuklarımızın başarıları bu yiyeceklerle ödüllendirilmemeli. Bu tür ödüllendirme çocuklarımıza iyilik değil, kötülük yapmak oluyor. Fast-food yiyeceklerden uzak durmalıyız. Eski nesiller haftada en az birkaç gün sabah kahvaltılarında tarhana ve mercimek çorbası içiyordu. Son yıllarda sabah kahvaltıları simit, poğaça, gibi hamur işi gıdalarla geçiştiriliyor. Bu kesinlikle sağlıklı bir yöntem değil” diye konuştu.     

“PUL BİBER ROMATİZMAYA İYİ GELİYOR”

Kış sofralarının vazgeçilmez baharatlarından olan kekiğin de bolca tüketilmesi gerektiğini kaydeden Saraç, “Kekik astıma iyi gelir. Tuz konusunda da Himalaya tuzu veya Çankırı yöresinden çıkan kaya tuzu tüketin. Çünkü bunların üzerinde kimyasal beyazlatma yok. Tamamen doğal tuzlar. Bunun yanında kırmızı pul biber de ağrılara ve romatizmaya iyi gelir” şeklinde konuştu.

"ZENCEFİL METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR"

Saraç, soğuk algınlığına zencefilin çok iyi geldiğini belirterek, “Türk kahvesi, zencefil, zerdeçal, taze yoğurt, tarçın gibi besinlerin mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Zencefil, metabolizmayı hızlandırıyor, kemoterapiden daha etkili olabilecek bir özelliğe sahip. Zerdeçal kadar, çörek otu da çok önemli. Çörek otu eklemlere ve kronik eklem hastalıklarına çok iyi geliyor” dedi.     
  Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansı Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Baş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Kalın da izledi.