Kurban Bayramı öncesinde Aydın'ın tarihi kapalı çarşısında bıçak, mangal, et satırı, şiş, kömür gibi Kurban Bayramı'na özgü ürünler satan iş yerlerindeki durgunluk ise esnafı endişelendiriyor. Kurbanlıklarını alan vatandaşların işlerini son güne bırakmasından dolayı işlerinde düşüş olduğunu ifade eden çarşı esnaflarından Turgut Kürekçi, vatandaşların bileyleme işini son güne bırakmasından dolayı fazla yoğunluk yaşamadıklarını belirtti.

"SON GÜNE BIRAKMAYIN"


Demircilik ve bıçak sanatının geçmişi uzun yıllara dayandığı çarşıda, maharetli ustalar kurbanlık bıçak, çakı ve avcı bıçağı gibi birçok bıçak çeşidini ustalıkla şekillendiriyor. Esnaf Kürekçi, "Bıçak bileme işini son güne bırakıyorlar ve bundan dolayı da son günlerde çok büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu da ister istemez güzel bir bileği olmamasına sebep oluyor" diye konuştu.

"GÜVENİLİR YERLERDEN BIÇAK ALIN"


Uzun yıllar bu işin içerisinde olduğunu da sözlerine ekleyen Kürekçi," Baba mesleğimi uzun yıllardır devam ettiriyorum. Dükkanımda bulunan ürünlerin çoğu bize aittir. Benim vatandaşlara tavsiyem taklit olan ürünleri almamaları. Bilmedikleri ve güvenmedikleri yerden alışveriş yapmasınlar" şeklinde konuştu.