Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’nda bir haftadır hizmet veren Attila Koç Gezici Kütüphanesi’nin açılışı, Vali Köşger’in katılımıyla yapıldı. Vali Köşger, Gezici Kütüphane'nin açılışını, kurdeleyi çocuklarla birlikte keserek yaptı. Gezici Kütüphane ile ilgili Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya’dan bilgiler alan Vali Köşger, internet ve çıktı imkanı veren kütüphanede inceleme yaptı. Vali Köşger, fotoğraf çekilip kimlik bilgilerini vererek Gezici Kütüphane'ye üye oldu.

"MODERN BİR KÜTÜPHANE" 

Gezici kütüphanede bin 980 kitap bulunduğunu belirten Vali Köşger, “Kışın ısıtacak, yazın serinletecek sistemler kütüphanede mevcut. İçerisinde bin 980 kitap bulunan kütüphanede internet bağlantısı da yapılabiliyor. Ayrıca, öğrencilerce çalışmalarının çıktılarını alabilecekleri altyapı oluşturulmuş durumda. Aynı zamanda kütüphaneye üye olunabiliyor ve ödünç kitap alınabiliyor. Kitap okumak isteyenler burada oturarak zamanlarını geçirebilirler. Son derece güzel ve modern bir tesis. Eski Kültür ve Turizm Bakanı'mız Attila Koç’un da ismini taşıyan bu kütüphanemizin Aydın maarifine ve irfanına katkı sağlamasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Vali Köşger, gezici kütüphanenin ilçeler ve mahallelerde de hizmet vereceğini belirterek vatandaşları kitap okumaya davet etti.

GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL ORTAM

Vali Köşger, daha sonra İl Halk Kütüphanesi’nde görme engelliler için hazırlanan çalışma ortamının da açılışını yaptı. Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Önal, çalışma ortamını test ederek sesli bilgisayarı kullandı. Başkan Önal, kütüphanede görme engelli vatandaşlar için yapılan yeniliklerden çok memnun kaldıklarını kaydederek, “Görme engelli arkadaşlarımız bu ortamda diledikleri kitabı sesli betimleme ile dinleyebilir. Ayrıca teknolojiyi de kullanma imkanı sunuluyor. Bu imkanları sağlayan devletimize teşekkür ederim” diye konuştu. 
  Vali Köşger ise, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmanın devletin asli görevi olduğunu belirterek hizmetin hayırlı olması dileğinde bulundu. Vali Köşger, kütüphaneyi gezerek yapılan yeniliklerle ilgili bilgi aldı.