Kuşadası'nda aktif olarak gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında vatandaştan olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Albayrak, Kuşadası turizmi ile ilgili konuştu. Türkiye'nin uluslararası platformda sergilediği politikaların hatalı olduğunu söyleyen Albayrak, bu politikaların Kuşadası'nı olumsuz etkilediğini belirtti.

VERİLERİ PAYLAŞTI

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının özellikle Rus uçağının düşürülmesinden sonra çevre ülkelerle husumet içerisinde olmasının, turizmin gelişimine engel olduğunu kaydeden Albayrak, Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden aldıkları bilgileri aktardı. Buna göre 2016 yılında Kuşadası'na gelen günübirlik sayısının 333 bin olduğunu, 2017 yılında bu rakamın 110 bine gerilediğini ifade eden Albayrak, bunun nedenini Türkiye'nin güvenlik politikasına bağladı.

KALKINMA PROJELERİ

Geçmiş dönemde Kuşadası liman işletmesinin İsrailli bir firmaya satılmasını da eleştiren Albayrak, Vatan Partisi'nin iktidara gelmesi halinde 
limanın kamulaştırılması için çalışacaklarını belirtti. Albayrak, anayasal ve uluslararası sözleşmelerden doğacak yükümlülüklerin giderilerek bu zararın kapatılmasını istediklerini söyledi. Kuşadası'nın yanında Soğucak, Kirazlı, Caferli ve Yaylaköy gibi çevre köylerde de ekoturizmi yaygınlaştırmak için çalışma yürüteceklerini dile getiren Albayrak, "Devlet arazilerinin bulunduğu yerlerde ekoturizm canlandırılabilir. Bu bölgedeki köylerde kalkınma sağlayabilir. Bunun yanında altın değerinde olan ancak fazla etkinlik yapılmayan Kongre Merkezi'nin faaliyete geçirilmesi için uğraşmak, Kuşadası için bir başka projemiz. En son 2013 yılında gerçekleştirilen Altın Güvercin Yarışması, Kongre Merkezi'yle değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı.

"KUŞADASI NİYE BODRUM'DAN GERİ KALSIN?"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın KHK ile kaldırılmasına yönelik çalışmalara da işaret eden Albayrak, "Bu Bakanlık daha da güçlendirilmesi gerekirken, bu şekilde yapılan kaldırma çalışmaları hatadır'' dedi. 
  Tükiye'nin 150 civarındaki adasının Yunanistan işgali altında olduğunu dile getiren Albayrak, şunları kaydetti: ''Bu adalardan 5 tanesi Aydın sınırına bağlı. Bu adalarda verilen tavizler, ilerleyen dönemlerde güvenlik tehdidi oluşturabilir. Vatan Partisi iktidarında tüm bu sıkıntılar giderilerek vatanın bağımsızlığı sağlanacaktır. 
Kuşadası için çalışılacak çok alan var. Kuşadası niye Bodrum'dan geri kalsın ? Kuşadası'nın bir çok olumlu yönü var. Kuşadası'nı çok daha fazla geliştirebilir ve kalkındırabiliriz.
Aynı zamanda da Kuşadası'na bir fuar alanı kazandırılarak çevre ülkelerce tanınması, biz siyasilerin en önemli görevlerindendir."