Sultanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce okullarda gerçekleştirilen bağımlılık eğitimleri tamamlanarak öğrencilere belgeleri verildi.  Salavatlı İlkokulu ve Salavatlı Ortaokulu’nda düzenlenen 73 öğrencinin belge törenine, İlçe Kaymakamı Rasim Belge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Atay, okul müdürleri, veliler ile öğrenciler katıldı. Program belgelerin dağıtılması ile sona erdi. 
  Sultanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner, programda yaptığı konuşmada “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında sadece tütün, alkol bağımlılıkları değil günümüzde en büyük problemlerden biri olan teknoloji bağımlılığı konusunda da öğrencilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.  

“AİLE ORTAMINDA UYGULANMALI”

Sultanhisar’da bağımlılıkla mücadele eğitimi kapsamında 184 anaokulu, 502 İlkokul, 458 ortaokul, 333 lise ve 56 üniversite öğrencisine eğitim verildiğini kaydeden Güner “İlçemizde Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi alan öğrenci sayısı bin 533'tür. Önümüzdeki süreçte de velilerimize yönelik eğitimlerimiz başlayacaktır. Bu eğitimlerde gerçekleşmesinde emeği gecen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı. 
  İlçe Kaymakamı Rasim Belge ise bağımlılıkla mücadele eğitiminin önemine değinerek, “Öğrencilerimiz ve gençlerimiz ne kadar sağlıklı, ne kadar mutlu olursa bizler de geleceğe o kadar güvenle bakarız. Ben inanıyorum ki öğrencilerimiz burada oldukça bilgileri günlük hayatlarında aile ortamlarında uygulayarak eğitimin amacına ulaşmasını sağlayacaklardır. Bu eğitimlerin gerçekleşmesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.