Hollanda'nın Utrecht şehrinden 3 yıl önce Türkiye'ye gelen 40 yaşındaki Rauf Öküzcü, 42 yaşındaki eşi Diane Öküzcü ile birlikte şehrin gürültüsünden uzak bir yaşamı tercih ederek Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı İmamköy Mahallesine yerleşti. Burada köy hayatı yaşayan Öküzcü çifti, hobi amaçlı oluşturduğu küçük çiftliği zamanla Aydın’da marka yaptı. Çiftliğinde organik tarımın yanı sıra yumurta üretimi yapan Rauf Öküzcü, 8 ay önce hobi amaçlı Koçarlı ilçesindeki bir üreticiden 14 Romanov koyun alarak yetiştiriciliğe başladı. Çok sayıda kuzu yapmasıyla bilinen Romanov koyunlarının sayısı Öküzcü’nün çiftliğinde 40’a ulaştı. Öküzcü, gelen talepler sonrası şimdilerde internet üzerinden Türkiye'nin dört bir yanına Romanov koyun satıyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, 40 KOYUNU OLDU 

Veteriner olan eşinin hayvanların bakımında kendisine yardım ettiğini belirten Öküzcü, “Romanov koyunlarını 8 ay önce internette gördüm.  Koçarlı’da bir üretici bu koyunları Ankara’dan getirtmiş, ben de ondan aldım. Bu işe hobi olarak bu işe başladım. Koyunların cinsi gayet güzel. Aldığımda 14 koyunum vardı. Eşim de veteriner olduğu için koyunların bakımlarını iyi yaptık. 8 ayda sayıları 40 oldu” dedi.

TALEP ÇOK  

Romanov koyunlarına ilginin fazla olduğunu dile getiren Öküzcü, “İlk aldığım koyunlar ikiz doğurdu. Beşiz doğuranlar da var.  Sayıları artınca ben de internet üzerinden koyunları satılığa çıkardım. Talep çok fazla. Türkiye’nin her yerinden talep geliyor. Romanov koyunları genelde damızlık olarak tercih ediliyor. Bunun yanında eti kokmadığı için kurbanlık olarak da tercih edenler var. Bu işi herkes yapabilir. Zor değil” diye konuştu.