SÖGİAD Başkanı Bilal Ülker, programda yaptığı konuşmada, “Bugün rozetlerini takacağımız iki genç iş adamımızla aktif üye sayımız 45’e çıkarken, onursal üyelerimizle birlikte 56 oldu. Aramıza yeni katılan başarılı genç arkadaşlarımız Rafet Göbekli ile Aykut Kaçar’a, 'Hoş geldiniz' diyoruz” ifadelerini kullandı.

FİRMALAR FUARDAN MEMNUN AYRILDI  

Ülker, SÖGİAD olarak 21-24 Eylül tarihleri arasında Söke Tarım Fuarı'nı başarılı bir şekilde geride bırakmaktan onur duyduklarını aktardı. 
  Ülker, “Son fuarımıza katılan firmaların fuardan olumlu bağlantılar yaparak döndüklerini belirtmeleri bizleri sevindirdi. Ayrıca fuar açılışında Kaymakamımız Tahsin Kurtbeyoğlu, fuar yeri arazisi için gelişmeler yaşandığını da bildirdi. OSB arazisi içinde 40 dönümlük arazi için girişimler tamamlanma aşamasına geldi. Bu gerçekleşirse Söke Tarım Makineleri ve Sanayi Fuarı için yer sorunu kalmayacak. Bu alan Söke için önemli. Burada kapalı sergi alanları, konferans salonu gibi sosyal tesisleri, Söke sivil toplum kuruluşları olarak birlikte kazandırabiliriz” diye konuştu.

"KAYIT DIŞI EKONOMİYİ KAYIT ALTINA ALMAK GEREKİR"

Ülker, konuşmasında son zamanlardaki vergi artışlarının, yatırımcıları da olumsuz etkileyeceğine parmak bastı. 
  Ülker, şunları kaydetti: "Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Kurumlar Vergisi artışında hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye’de ekonomik büyüme bir tek vergi artışlarıyla sağlanamaz. Vergi artışlarının ülkemizin kalkınmasında hiçbir katkısı olmadığını, hatta zararı olduğunu yaşıyor, görüyoruz. Bu artışlar ülkemizde enflasyonu düşürmez, faizleri de, enflasyonu da arttırır. Enflasyon ve faiz artışı sebep-sonuç ilişkisidir. Vergiler artınca piyasada mal fiyatları da, hizmet fiyatları da artar. Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınsa, en az 400 milyar lira gelir elde edilir. Vergi artışlarının doğru bir çözüm olmadığını düşünüyoruz. Kaldı ki Amerika, 'Gelir vergisini, kurumlar vergisini düşüreceğim' derken, Avrupa Birliği, 'Vergileri kaldıracağız' derken, bizde yapılan vergi artışları yatırımcının da, küçük esnafın da belini büker. Burada amacımız siyaset yapmak değil. Biz yatırımcıların sürdürülebilir vergilerle işimizi yürütmek, istediğimizi duyurmak. Hep verenin üstüne gitmekle olmaz. Biraz da kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak gerekir."