İşadamı A.A.T'nin bölge mahkemesine yaptığı itirazın ardından hemşire B.S, sevgilisi Ö.B'nin aleyhinde tanıklık ederek şantaj konuşmalarını delil olarak sunmasıyla 1 yıl 8 ay hapse mahkum oldu.

GİZLİ KAMERAYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Efeler ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası işadamı A.A.T. (42), 3 yıl önce bir yakınını ziyarete gittiği hastanede tanıştığı hemşire B.S. (39) ile yasak aşk yaşamaya başladı. İki çocuk annesi hemşire, işadamından eşinden ayrılarak kendisiyle evlenmesini istedi. Ancak A.A.T. boşanmayı kabul etmedi. Bunun üzerine B.S, birlikte oldukları sırada gizli kamerayla çektiği görüntüleri kullanarak, işadamına "Eşinden boşanıp benimle evlenmezsen bu görüntüleri yayınlarım" diye şantaj yapmaya başladı.

ŞANTAJ KASETİNİ SEVGİLİSİNE VERDİ

Bu sırada hemşirenin A.A.T'ye gönderdiği bir mesajı görünce aldatıldığını anlayan eşi, kendisinden boşandı. İşadamı da hemşire sevgilisini terk etti. Bu durumu gururuna yediremeyen B.S, görüntüleri sevgilisi Ö.B'ye verdi. İşadamını arayan Ö.B. elinde kaseti bulunduğunu söyleyerek, şantajla 50 bin lira istedi. Vermeyince de Ö.B. ile sevgilisinin eşi S.T. evini basarak işadamını darp etti.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETMİŞTİ

İşadamı, eski sevgilisi ile eşi ve arkadaşından şikayetçi oldu. Üç şüpheli hakkında, "Özel hayatın gizliliğini ihlal, şantaj ve tehdit" suçlarından dava açıldı. Aydın Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Ö.B. 2 yıl, B.S'nin kocası S.T. 10 ay hapis cezası alırken B.S. delil yetersizliğinden beraat etti. Ö.B. ile S.T'nin cezaları para cezasına çevrildi.

SEVGİLİ İHANETİ

Öte yandan Ö.B, kasetli şantaj olayında sevgilisi B.S'nin kendisini yüzüstü bırakmasına kızdı. İşadamı A.A.T'ye giderek herşeyi anlattı. İşadamı, olayı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi'ne taşıdı. Buradaki duruşmada tanık olan Ö.B, kendisini şantaj için B.S'nin azmettirdiğini belirterek, "Bana elinde görüntüler olduğunu söyleyip bu görüntüleri şantaj için kullanabilirsin dedi" diyerek şantajla ilgili konuşmaları delil olarak gösterdi. "Whatsapp' konuşmalarını ve tanık ifadelerini kesin delil olarak kabul eden mahkeme heyeti B.S'ye 'özel hayatın gizliliği ve şantaj' suçundan 2 yıl hapis verdi. Şantajcı kadının cezası iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 8 aya indirilirken hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.

“HAK ETTİĞİ CEZAYI ALDI”

Ceza ertelenmesi kararına itirazda bulunan işadamı A. A.A.T. "Bana şantaj yapan bu kadın hak ettiği cezayı aldı. Mahkeme bu cezayı paraya çevirmedi. 5 yıl içerisinde başka bir suç işlerse şantajcı bu kadın cezaevine girecek. Kendisi hakkında hakaret davası da açmıştım. Bu davayı kazanırsam o kadın hapse girecek. Böyle bir kadının halen hastanede hemşire olarak görev yapması uygun değil. Bu kadının bir an önce işinden atılması gerekir" dedi.