Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Romanya gibi ülkelerden takımların da bulunduğu, ülkemizden 11 ilden gelen takımların yer aldığı turnuvada, bu yıl ilk kez 50 yaş üstü takımlar da yer alıyor. Aydın’dan Kuşadası ve Germencik Master takımları turnuvada Aydın'ı temsil ediyor.

21 TAKIM KATILIYOR

Turnuva, Karaova Mahallesinde bulunan 10 Numara Sportif'in 4 doğal çim sahasında oynanıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği ve geleneksel olarak düzenlenmesine önderlik ettiği turnuvaya bu yıl 40 yaş üzeri oyunculardan kurulu 17 takım, 50 yaş üzeri oyunculardan kurulu 4 takım olmak üzere toplam 21 takım katılıyor.

"BARIŞA VE DOSTLUĞA KATKI SAĞLIYOR"

 Turnuva Organizasyon Komitesi Başkanı, Ege Masterler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gök, Dünya barışına sportif faaliyetlerle katkı yapmak için çıktıkları yolda Kuşadası'nda üçüncü kez buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Organizasyonun yurt dışı ayaklarını Yunanistan'ın Kavala, Bulgaristan'ın Targoviste, Kosova'nın Prizren, KKTC'nin Gazi Magosa kentlerinde gerçekleştirdiklerini belirten Gök, sırada Bosna Hersek ve Romanya'nın olduğunu belirtti. Turnuvanın barışa, dostluğa katkı sağladığını, katılan takım oyuncularının içerisinde, bakanlar, milletvekilleri, kamu ve özel kurumlarının üst düzey yöneticileri, belediye başkanları gibi yetkili isimlerle profesyonel liglerde futbol oynamış çok sayıda eski futbolcunun da bulunduğunu ifade etti.

FİNAL MAÇLARI İLE TAMAMLANACAK

 Turnuvanın açılış maçında başlama vuruşunu Aydın Büyükşehir Belediye başkan yardımcısı Barış Altıntaş yaptı. Futbolun delikanlılarının ilk maçları sonucunda Kuşadası Masterler Takımı Barış Masterlerini 8-4, KKTC’den Almedya Denizcilik Masterleri Adıyaman Masterlerini 5-0 yendi. Dünya Barış Kupası 3. Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası 7 Ekim Pazar günü yapılacak finallerle tamamlanacak.

Haber Videosu