Efeler ilçesinde yaşayan evli ve bir çocuk annesi Berna İpekçi, geçen yıl beynine pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda 7 ay tedavi gördükten sonra uyanan ancak yatağa bağımlı kalan İpekçi’nin tedavisine sedye ile getirildiği Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde devam edildi. Hastaneye getirildiğinde trakeostomi solunum cihazına bağlı olan, mideden beslenen ve konuşamayan İpekçi, yapılan doğru tedavi sonrası sedye ile geldiği hastaneden yürüyerek taburcu olmaya hazırlanıyor.

"4 AYIN SONUNDA İLK ADIMIMI ATTIM"

Yaşadığı korku dolu anların geride kaldığını belirten İpekçi, “Beyne pıhtı atması sonucu yoğun bakıma kaldırıldım. Uyandığımda felçliydim. Yürüyemiyor ve ellerimi kullanamıyordum. Burada tedavi olmaya başladım. 4 ayın sonunda ilk adımımı attım. Sağlık personelinin verdiği moral beni ayağa kaldırdı. Azerbaycan’a eşim ve çocuğumun yanına döneceğim için çok mutluyum” dedi.

"YOĞUN BİR TEDAVİ PROGRAMI UYGULADIK" 

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Başhekimi Uzman Dr. Ferdi Güneş, İpekçi’nin azmi ile yeniden ayağa kalktığını belirterek, “Berna hanıma yoğun bir tedavi programı uyguladık. Azminin sayesinde ayağa kalktı. Şu anda aparat yardımıyla yürüyebiliyor. Ellerini ve kollarını kendi ihtiyaçlarını giderebilecek kadar kullanabiliyor" diye konuştu.