AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı’nda yapılan temayül yoklamasının ardından Genel Merkez tarafından, mevcut Başkan Aytaç Arslan, Çağatay Gülaçtı ve Mustafa Yanık mülakata davet edildi. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkanı Mustafa Ataş’ın yaptığı değerlendirmenin ardından Efeler İlçe Başkanı olarak Çağatay Gülaçtı görevlendirildi. Gülaçtı, kendine olan güveni boşa çıkarmayacağını belirterek, “AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildi. Bu bayrağı devraldığım Aytaç Arslan’a teşekkür ederim. Bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde, beni Ankara yolculuğunda yalnız bırakmayan Mustafa Yanık’ı da yanımıza alarak AK davaya hizmet edeceğiz” diye konuştu.

GÜLAÇTI KİMDİR?

Kocaeli Üniversitesi ‘Siyaset ve Kamu Yönetimi’ bölümünden 2004 yılında mezun olan Çağatay Gülaçtı, 2005 yılında yedek subay olarak Bingöl Solhan Jandarma Komutanlığı Bölüğü'nde, tim komutanı olarak görev yaptı. Vatani görevinin ardından Ankara’nın Polatlı ilçesinde işçi statüsünde idareci olarak atanan Gülaçtı, Aydın’a hizmet etmek amacıyla kalmayı tercih ederek ulusal bir firmada satış temsilcisi olarak işe başladı. Aydın Aydınlar Ocağı’nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Gülaçtı, Milli İrade ve Demokrasi Derneği’nde İl Sekreterliği görevi yaptı. 7 yıldır ticaretle uğraşan Gülaçtı, bu yıl yapılan Kocaeli Kartepe Zirvesi’nde 15 Temmuz ve Uluslararası Darbe Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılarak ‘Terör Örgütü FETÖ’nün Ülkemizde ve Dünya’da STK’lar Üzerinde Yapılanması' ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Çağatay Gülaştı, Eczacı Gülşen Gülaştı ile evli ve iki çocuk babası.

5 İLÇEDE MEVCUT BAŞKANLARLA YOLA DEVAM

Öte yandan AK Parti Genel Merkezi, Çine, Söke, Yenipazar, Köşk ve Sultanhisar ilçelerinde mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam etme kararı aldı.