TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun fikriyle ortaya çıkan “Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar" projesi kapsamında inşa edilen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2015 yılı Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen anaokulunu, 690 bin 355 liraya mal oldu. Proje bütçesinin yüzde 60’ını GEKA, yüzde 40’ını AYSO üstlenirken, anaokulu inşaatı 1.5 yılda tamamlandı. Aydın OSB’de çalışan annelerin 3-6 yaş çocukları için hizmet verecek anaokulu, Aydın Valiliği’nde düzenlenen törende imzalanan protokolle, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Protokol törenine, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Hünük, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dereli, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker ile AYSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BAĞIMSIZ OSB’LERE ANAOKUL SÖZÜ 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Hünük, Aydın’da okul öncesi eğitim düzeyinin arttırılması ve çalışan kadınların çocuklarının bakımı açısından sanayi bölgesinde yapılan anaokulunun büyük önem taşıdığını belirterek, eğitime sağladıkları katkıdan dolayı AYSO yönetimine teşekkür etti. 
  Aydın OSB’de anaokulu projesinin TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun bir eseri olduğunu dile getiren AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri bizimle bu fikri paylaşarak ‘OSB’de anaokulu kurarsak, orada çalışan anneler gözü arkada kalmadan buradaki anaokuluna bırakacaklar ve huzur içinde çalışacaklar’ dediler. Biz de bunu benimsedik ve projeyi destekledik. GEKA’ya müracaat ederek projenin yüzde 60’nı üstlendiler, biz de yüzde 40’ını üslendik. Aydın OSB Yönetimi de bu arsayı bize tahsis etti. Aydın Ticaret Borsası ve kadın girişimciler, anaokulunun tefrişatında destek verdi. ‘Çalışan anneler mutlu çocuklar’ temalı proje kapsamında güzel bir okul ortaya çıktı. Benim evimde olmayan lüks, bu anaokulunda var. 2017 yılını bitmeden bu okulu sahibi olan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aydın’da bağımsız yönetimi olarak tek OSB olduğu için anaokulu Aydın OSB’de yapıldı. Ancak sözümüz var, her bağımsız yönetime geçen OSB’ye bu anaokulundan yapacağız” diye konuştu.

"BU YATIRIM AYDIN'IN İŞ DÜNYASINA ÖRNEK OLSUN" 

Vali Köşger ise, okul öncesi eğitimin önemli olduğunu belirterek, “Aydın’da da sınıf başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla 20’yi geçmiyor. Ancak okul öncesi eğitimde fiziki mekan sıkıntımız var. Bu anlamda Aydın’da yapılacak olan bu anaokulunun bu fiziki mekan iyileştirmeye ve okul öncesi eğitimin farkındalığının oluşturulmasında katkısı olacak. Bu işe emeği geçen herkese teşekkür ederim. Aydın Sanayi Odası’nın kendi hizmet binası olmamasına rağmen böyle bir fedakarlıkta bulunmuş olması takdire şayan bir durum. Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de tüm çocukları kendi çocukları gibi görerek kol kanat geriyor. Bu yatırımın tüm iş dünyasına örnek olmasını diliyorum. Eğitime yapılan katkıların devamı gelecek. Çocukların daha erken yaşlarda eğitimle tanışması, eğitimin kalitesini arttırıyor. Çalışan anneler açısından da Aydın OSB’de böyle bir tesisin kurulması önemli. Yer seçimi de anlamlı. Kadınların iş hayatı içerisinde bulunması teşvik ediyoruz. Çalışan anneler gözleri arkada kalmadan huzur içerisinde çocuklarını anaokuluna bırakabilecek. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.