Karacasu Cuma Mahallesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Ali Bardak, 160’a ulaşan kilo sorunundan tüp mide ameliyatı ile kurtuldu. Aydın Devlet Hastanesinde Gastroenteloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okay Koç’un gerçekleştirdiği ameliyata girerken 160 kilo olan Ali Bardak, aradan geçen 5 ayda 60 kilo vererek 100 kiloya düştü. Bardak, doktor kontrolleri ile birlikte hedefinin 75-80 olduğunu söyledi. Artan kiloların kalbine ve göğsüne baskı uyguladığını, ayaklarında şişmeler oluştuğunu, uyku apnesi, nefes alıp verme, konuşma, yürüme güçlüğü yaşamaya başladığını ifade eden Bardak, artan sağlık sorunları nedeniyle hastaneye gittiğinde doktorunun bu kilolar olduğu müddetçe sağlık sorunlarının giderek artacağını söylediğini kaydetti.

3 SAAT YOĞUN BAKIMDA KALDI

Hastalıklarının daha da artıp hayatını tehdit edecek olmasından dolayı oldukça riskli olan bu ameliyata girmeyi göze alan Bardak, “Ameliyatın ardından 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ardından 3 gün sonra taburcu oldum. İlk 1 ay fazla çalışamasam da ardından iş hayatıma tam anlamıyla geri döndüm. Şimdi gayet iyi gidiyor. Doktorların verdiği beslenme programına uyarak biraz daha kilo vermeye çalışıyorum” dedi.

“ESKİDEN YÜRÜMEYE KORKUYORDUM”

Görenlerin kendisini tanıyamadığını söyleyen Bardak, “Gençleştiğimi söylüyorlar. Kendim de hayatımın değiştiğini hissediyorum. En önemlisi sağlık sorunlarım çözüleceği için seviniyorum. Ayrıca eskiden yürümeye korkardım. Şimdi böyle bir sorun kalmadı. Bunun yanında daha rahat hareket etmek insanı mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.