Didim’de 2017 Aralık ayında kurulan DİFTAD'ın açılışına, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, MHP İlçe Başkanı Ramazan Aşkar, Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, meslek örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

"BİRÇOK BAŞARI HEDEFLENİYOR"

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Ece Eşkinat, “Anadolu’dan öğrendiklerimizi Anadolu’ya aktarmayı bir görev kabul eden kulübümüz, halk oyunlarına katacağı değerlerle, ulusal ve uluslararası platformda birçok başarıya imza atmayı hedeflemektedir. Hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmaksızın değişik yaş kategorilerinde onlarca kursiyer ile halk oyunları, tiyatro, drama, modern dans, satranç ve çeşitli branşlarda faaliyet gösterecek olan DİFTAD, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda başarıyı hedefleyen lider spor kulübüdür” dedi.

"BAŞARILAR DİLİYORUM"

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise, “İlçemizde 150'ye yakın dernek var. Çok göç alan bir ilçeyiz. Bu gidişle nereye gideceğiz? Bu biraz fazla. Didim cazip bir yer. İnsanların kültürlerini buraya taşıması sebebiyle, ilçemiz bu noktada uyumlu bir kent. Bu derneğin açılışını olumlu buluyorum. İlçemizdeki bu kültür zenginliği, bu tip derneklerin kurulmasıyla oluşuyor. Daha başka dernekler de kurulabilir. Çıktıkları bu yolda kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

"HAYIRLI BİR YOLA GİRMİŞLER"

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının çok fazla olduğunu, kültür, sanat ve spor üzerine birçok derneğin bulunduğunu söyledi. Yeni açılan derneğin birçok konuda faaliyet gösterdiğini belirten Türköz, “Hayırlı bir yola girmişler, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 
  Konuşmaların ardından İlçe protokolü tarafından açılış kurdelesi kesildi. Ardından dernek bünyesinde folklor eğitimi alan çocuklar, mini bir dans gösterisi sundu. Ardından konuklara ikramlarda bulunuldu.