Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY davasında örgütün Afyonkarahisar’daki sözde alt bölge imamı olan Adnan V, hakim karşısına çıktı.

"PARALAR TASNİF EDİLİRDİ" 

Duruşmada tanık olarak dinlenen O.E, örgütle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Örgüte ait birkaç dershanede çalıştığını belirten O.E, Afyonkarahisar’da bulunduğu dönemde Adnan V'nin örgütsel faaliyetlerine tanıklık ettiğini söyledi. Tanık O.E, “2008-2014 yılları arasında aynı dershanede çalıştım. Bu her iki dershanede de Adnan Hoca gelip giderdi. Kurban Bayramlarında 'bölgeci' diye tabir edilen abiler, esnaftan topladıkları paraları okulun muhasebesine getirir, orada sayar tasnif ederlerdi. Çuvallara doldurur, muhasebecilerle beraber bu paraları götürürlerdi. Adnan Hoca da ‘bölgeci abi’ diye biliniyordu. Afyonkarahisar sözde il imamına bağlı çalışıyordu. 17-25 Aralık’tan sonra 'AK Parti’ye oy vermeyin' şeklinde baskı yapıyor ve Cumhurbaşkanını da kötülüyorlardı. Kendisi FETÖ mensubudur” diyerek örgütün faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. 
  İddiaları reddeden Adnan V. tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Adnan V’yi örgüt üyesi olmak suçundan 9 yıl hapisle cezalandırdı.