Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklamasının ardından gerçekleştirdiği ziyaretlerinde, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinliyor. Geçtiğimiz hafta Salı Pazarı içerisinde yaptığı ziyaretlerde pazarcı esnafının şikayetlerinden sonra bu defa da, Aydın Otogarı'nın esnaf ve şoförleri dert yandı.

“ESKİ OTOGARIMIZI ARAR OLDUK”

Aydın Otogarı'nda bulunan şoförler, eski otogardan yeni otogara geçerken konforlu bir hizmet alacaklarını düşündüklerini ancak eski otogarı arar hale geldiklerini ifade ettiler. Otogar esnafı, “Yeni otogara taşındığımızdan bu yana hiçbir yetkili gelip bizlere 'Bir sıkıntınız var mı?' diye sormadı. 146 aktif üyemiz aylık 150 lira aidat ödüyor. Bu da yekunda 22 bin lira yapar. Verdiğimiz paranın karşılığında hiçbir hizmet alamıyoruz. İlçe garajında hiçbir birliğe ait yazıhane, bekleme salonu, yolcuların oturup bir çay içebileceği, şoförlerin dinlenebileceği alan yok. Yaşadığımız en büyük sıkıntı ise otogar etrafındaki arıtma tesisinden yayılan kötü kokular. Bu kokudan bizim kadar yolcular da rahatsız. Bunun yanı sıra alt katta bulunan ilçe garajında havalandırma problemi yaşıyoruz, biriken çiğ gazdan neredeyse zehirleneceğiz. Yürüyen merdivenlerin bulunduğu noktadan sağanak yağış olduğunda ilçe garajımızı su basıyor. Üst katta ise her şirkete kiralanmış yazıhanelerde de kışın ısıtma, yazın soğutma problemleri yaşanıyor. Yolcular kış aylarında üşüdükleri için otogar içerisinde durmak dahi istemiyor. Yağmurlu havalarda yolcular otobüse kadar yürürken bile ıslanıyor. Biz bu sıkıntılarımızı anlatacağımız bir muhatap bulamadığımız gibi otogar içerisinde mevcut olan ekranlarda sürekli kendi reklamlarını yapıyorlar. Biz reklam değil hizmet istiyoruz. 'Halk ister, Büyükşehir yapar' diyorlar. 4 yıldır istiyoruz ama bizi duyan yok. Yeni otogarın yenilikler getireceğini beklerken, şimdi eski otogarımızı arar olduk” diyerek sıkıntılarına çözüm istedi.

“YETKİLİLER SORUNLARI BİR AN EVVEL ÇÖZMELİ”

Germencik Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümmet Akın ise, şoför ve otogar esnafının sorunları ile yakından ilgilendi. Başkan Akın “Sadece buraya gelen yolcular değil, bu istikameti kullanan herkesin şehri tanıması adına otogarlar çok önemli. Burada gördüklerimiz ve duyduklarımız bizi hayrete düşürdü. Otogara dışarıdan baktığımızda saray gibi görünse de, içi hapishaneden farksız. Şoförlerimiz ve otogar esnafı bulundukları durumdan şikayetçi. Bir an evvel yetkililerin buradaki sorunların çözümü noktasında harekete geçmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.