Aydın’ın Efeler ilçesindeki Şehiriçi Özel Otobüsleri Kooperatifi, Kasım ayının örnek şoförünü belirledi. TOKİ Evleri’nin bulunduğu bölgede minibüsüyle seyir halindeki şoför Kadir Çalışkan, önündeki araçtan dumanların yükseldiğini fark etmesi üzerine minibüsü durdurdu. Yangın tüpüyle müdahale eden Çalışkan, aracı yanmaktan kurtardı. Örnek davranışıyla takdir toplayan Çalışkan, kooperatif yönetimi tarafından ayın şoförü seçilerek plaket ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

“AYIN ŞOFÖRÜ UYGULAMASINI DESTEKLİYORUM”

Ayın şoförü seçilen Çalışkan’ı tebrik eden 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Bu insanlık görevi olarak düşünebilir ama birçok insan bunlara duyarsız kalıyor. Şoför kardeşimizin bu duyarlılığı göstermesinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 
  Şoförlerin çok zor şartlar altında hizmet verdiğini belirten Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, “Burada çalışan tüm şoförlerimiz ayın şoförü olmaya aday. Zor şartlar altında mesleklerini yürütüyorlar. Tabi ayın şoförü olarak içlerinden birinin seçilmesi için biraz daha öne çıkması gerekiyor. Kooperatifimizin uygulamasını çok beğeniyorum ve daha güzel çalışmalarda bulunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“MOTİVASYON AÇISINDAN ÇOK FAYDALI OLUYOR”

Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ise, “Geleneksel olan bu ödül töreni motivasyon açısından çok faydalı oluyor. Şoförlük mesleği beş duyu organının çalışması ile beraber insanın güzel ahlakı ile de çalışması önemlidir. Arkadaşlarımız bunu çok iyi temsil ediyor. Türkiye'nin onuru olan bir kooperatifin bizim odamıza da üye olan bir kooperatif olması beni de mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
  Şoför Çalışkan da, “Beni bu ödüle layık gören Kooperatif Başkanımız Okan Yalçın, Şoförler Odası Başkanımız Semih Özmeriç ve tüm şoför arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.