Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem programı kapsamında AFAD Başkanlığı, birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer alan Aydın’a, meydana gelecek olası afetlerde kapasitesini arttırmak, barınma, sosyal ve iaşe ihtiyaçlarını karşılamak için 10 adet insani yardım malzemesi dolu konteynır gönderdi. PTT tarafından Denizli, Muğla, Manisa ve İzmir illerinden getirilen malzemeler Aydın AFAD Müdürlüğü bahçesinde daha önce hazırlanan cep depoya yerleştirildi. Aydın’a getirilen konteynırlarda 360 tane yastık, çarşaf, bin 920 battaniye, bin 80 rulo yatak 360 çadır, mutfak malzemeleri yer alırken olası bir afet durumunda Aydın’da kurulan cep depodan 350 kişilik bir çadır kenti kurulabilecek.

“BİZİ GÜÇLENDİREN BİR DESTEK”

AFAD tarafından oluşturulan alanı inceleyen Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “İnsani yardım malzemelerinin bulunduğu konteynırlar yerlerine yerleştirildi. Gönül istemez ama bir afet halinde 360 haneli bir köyü kurabilecek kapasitemiz olmuş oldu. Daha önce böyle bir çadır kapasitemiz yoktu. Şu anda böyle bir kapasitemiz oldu. O nedenle bizi güçlendiren bir destektir bu. Umarım gerekmez ama gerekirse de hazır olduğumuzu iletmek istiyorum” dedi.

AYDIN’IN KAPASİTESİ ARTTIRILDI

Konteynırlarda bulunan insani yardım malzemeleri hakkında bilgi veren AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman, cep depoyla birlikte Aydın’ın kapasitesinin arttığını vurguladı. Harman, “Konteynırlarda 360 tane yastık, çarşaf, bin 920 battaniye, bin 80 rulo yatak, 360 çadır, mutfak malzemeleri yer alıyor. İnşallah bu malzemeleri kullanma gereği duymayız. Ama ihtiyaç olunca da hazırız. Kapasitemizi daha da arttıracağız” ifadelerini kullandı.

“300 TIR YARDIM NOKTALARINA ULAŞTIRILDI” 

Türkiye genelinde 300 TIR’la insani yardımları noktalarına ulaştırdıklarını belirten PTT Aydın Başmüdürü İbrahim Barutçu; İzmir, Muğla ve Denizli illerinden 10 konteynır malzemeyi Aydın AFAD’ın oluşturduğu cep deposuna başarılı bir şekilde yerleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Haber Videosu