Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen şampiyonaya Kuşadası Yüzme İhtisas Kulübü'nün yanı sıra, Başak Koleji, Söke Yüzme Kulübü, Aydın Ege Atabey Spor Kulübü ve Mavi Ege Spor Kulübü'nden 300 kız ve erkek sporcu, Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler kategorilerinde 50 metre serbest, sırtüstü, kelebek ve kurbağalama dallarında kıyasıya mücadele etti.

"KUŞADASI’NIN MARKA KULÜBÜ OLMA YOLUNDAYIZ"

Buzadam Yüzme İhtisas Kulüp Yöneticisi Antrenör Saruhan Gedik, şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gedik, “Aydın’da artık marka değeri olan bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz. Sporcularımızın gelişimi, kazandıkları madalyalar, elde ettikleri dereceler memnuniyet verici. Başarıların sürekli olması için çok daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Şampiyona boyunca görev yapan, performans gösteren tüm teknik ekibi ve sporcularımızı gönülden kutluyorum" dedi. 
  Gedik ayrıca ailelerden, geleceğin sağlıklı nesilleri için çocuklarını yüzme sporuyla tanıştırmalarını, onları spor yapmaya özendirmelerini isterken, yetkililerden de Kuşadası’na kapalı bir yüzme havuzu kazandırılmasını beklediklerini söyledi.

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİLER

7-20 yaş arası kız ve erkeklerin ayrı ayrı mücadele ettiği yüzme yarışlarında Buzadam Yüzme İhtisas Kulübü takım halinde rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Kulüp 5 kategoride topladığı 26 altın, 21 gümüş, 17 bronz madalya ile diğer 4 takımın topladığı madalyalardan fazlasını kazanarak Kuşadası’nın gururu oldu.