İlçe Kaymakamı Muhammet İkis, Belediye Başkanı  Mehmet Erol ve Daire Amirlerinin yer aldığı karşılama töreninde Portekiz, İtalya, Polonya, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen misafir öğretmen ve öğrencileri karşılandı. Ardından Belediye Havuz Kafeteryasında düzenlenen programda Türk ve Avrupalı birlikte programı takip etti. Programda Kaymakam Muhammet İkis, Başkan Mehmet Erol ve Zafer Ortaokulu Müdürü Mustafa Koyuncu birer konuşma yaptı.

BİN OKUL ARASINDAN İLK 80’E GİRDİ

ERASMUS K2 ''Sınırları aşıp engelleri kaldırıyoruz'' projesiyle 1000 okul arasında ilk 80'e giren Zafer Ortaokulu önemli bir başarıya imza attı. T.C. Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunmuş olduğu 2018-1-TR01-KA229-058891_1 numaralı ve “Sınırları Aşıp, Engelleri Kaldırıyoruz!” başlıklı proje teklifi uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutuldu ve değerlendirme sonucunda 88,0 puan alarak proje koordinatör okulu olarak hibe desteği almaya hak kazandı.

BUHARKENTLİ ÖĞRENCİLER DE DİĞER ÜLKELERE GİDECEK

 Projenin iki yıllık bir faaliyet planına sahip olduğu kaydedilirken proje kapsamında, 5 farklı ülke ile ortaklık kuruldu. Projenin ilk ayağı olarak Polonya, Romanya, Portekiz, Bulgaristan ve İtalya´dan okula gelen proje ortaklarına 4 günlük bir faaliyet programı çerçevesinde okulu, ilçeyi, ili ve kültürü tanıtmanın yanı sıra okuldaki eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili de sunumlar yapılacak. Bu süreçte Buharkentli öğretmen ve öğrenciler de diğer ortak ülkelere ziyaretlerde bulunarak ufuklarını genişletecekler.