Atabay, yerel seçim süreciyle ilgili olarak basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Atabay’a İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha, DİTAB Başkanı ve Belediye Beclis Üyesi Sevinç Karataş eşlik etti. Kahvaltının ardından konuşan Başkan Atabay, CHP PM’nin son açıklayacağı liste ile CHP’nin yerel seçim çalışmalarına hızla gireceğini belirterek, etkinliği ise basının süreçle ilgili görüş ve sorularını almak adına düzenlendiğini dile getirdi.

“TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ”

Seçim sürecinde sağduyulu bir atmosferin yaratılması noktasındaki soruya yanıt veren Atabay, “Biz sağduyulu davranıyoruz. Ortaya atılan, konulan ve sosyal medyadan yazılanlar tüzel konular ve suni konular. Bunlara cevap vermiyoruz. CHP’nin gündeminde hiçbir zaman suni konu yoktur ve olmamıştır da. Bizi bu tip tuzaklara çekemezler” dedi.

“CHP’DE NEREDE BÖLÜNMÜŞLÜK VAR?”

"CHP’den bölünmüşlük var mı?" şeklindeki soruyla ise Atabay, şu yanıtı verdi: “Gördüğünüz üzere İlçe başkanımız, kadın ve gençlik kolları başkanımız burada. Nerede bölünmüşlük var? Bizim parti, mücadele partisidir. Mücadele bitti, şimdi birlik ve beraberlik zamanı. CHP’de şu an kavga, gürültü yok. İçeride bir takım görüşler olacaktır ve olmaya da devam edecektir. Partiye küsüp ayrılanlar varmış gibi algı yaratılmasın. Her partide bunlar olan şeyler. Seçim gezilerimizde vatandaş 17 yıldır iktidar partisine oy verdiğini fakat bu seçimde vermeyeceğini söylüyor. Mutfakta yangın var diyor. Halkın gündemi de bu olmuş. Bu konuda halkı bilgilendirsinler. Ekonomiyi bu hala düşürenler cevap versin. Biz o seviyeler düşmeyiz.”

KAMACI'YA GÖNDERME YAPTI

Didim’de seçimlere 3 sol adayın yarışacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Atabay, “Solda 3 aday falan yok. Solu temsil eden iki aday var, biri biziz, diğeri DSP adayıdır. O solcu dediğini yolcudur. En soldan girdi ama sağdan gidiyor ve yolcudur” ifadeleriyle Kamacı'ya gönderme yaptı.

“KAHVEHANELERDE DEDİKODU YAPANLARA İHTİYACIMIZ YOK”

Atabay, "Seçim proje ve argümanlarla yapılır. Ne sosyal medyada, ne de fake hesaplarla yapılmaz. Bizim paralı kalemşörlerimiz ve kahvehanelerde dedikodu yapanlara ihtiyacımız yok. Derdimizi seviyemizle anlatırız. Benim annem hastaydı, İstanbul’a gitmek zorunda kaldım. Buradan şunu belirteceğim. Siyasi mücadele yapan grubun elindeki bir takım kalemşörler benim İstanbul’a gitmemi fırsat bilerek bir kurgu yapmışlar. Beni Sayın Genel Başkanım çağırmış, beni görevden almış. 85 yaşında hastanede yatan bir annenin evladı olarak benim acil yetişmem gereken bir yolculuk var ama neler yazıyorlar. Bunu da açıkça söyleyeyim bunu yaptıran da AKP’nin Adayı Mümin Kamacı ve kalemşörleridir. Ben bu seviye niçin indi, olaylar buraya geldi diye üzüldüm. Böyle bir işten dahi rant çıkarmaya çalışanların artık ellerinde bir şey yok. 31 Mart gecesi bu yapılanların cevabı halktan alınacaktır. Didimliler sandıkta cevabını verecektir" ifadelerini kullandı.

“KAPALI KAPILAR ARKASINDA GÖLGELERLE OLMAZ”

Başkan Atabay Didim’de, Aydın’da ve ülke genelinde sağduyu ile çalışmalar yapacaklarını kaydederek, “Ben söylediklerimin hepsinin belgelerim. Hukuk içerisinde hakkımızı ararız. Her türlü mecrada ve basının önünde tartışmaya açığım. Buyursun çıksın, basının, halkın önünde konuşalım. Kapalı kapılar arkasında gölgelerle olmaz bunlar. Hodri meydan” diye konuştu.

“YOLSUZLUK VAR DEDİĞİN ŞAHSI ŞİMDİ ADAY YAPIYORSUN"

Belediyenin mali durumuyla ilgili yöneltilen bir soruya ise Atabay, AK Parti'ye yüklenerek yanıt verdi. Atabay, “İnternette AK Parti eski Milletvekili Mehmet Erdem’in 5-6 yıl önce şu an aday gösterdikleri isimler ilgili konuşmaları var. Açın bakın ne demiş. Erdem demiş ki, 'Belediye iflas etmiş, borç içerisinde. Türkiye’nin en borçlu 3 kentinden biri' demiş. Yolsuzluk var demiş. Bunları söylemiş. Balık baştan kokuyor. AKP olarak sen bu adayın hakkında bu kadar laf söylemişsin, yolsuzluk var dediğin şahsı şimdi aday yapıyorsun. Milyonlarca üyesi olan bir parti, kendi içerisinden bir tane aday çıkaramadı. İsteselerdi biz verirdik ama o ismi vermezdik. Şimdi ben şunu soruyorum. Bu arkadaş 5 sene evvel belediye batıran arkadaş niçin aday yapıldı? Onu açıklasınlar” şeklinde konuştu.

“İŞÇİLERİN 15 YIL ÖNCEKİ HAKKINI VERDİK”

Başkan Atabay, belediyeye görev geldikleri günden bu yana işçilerin maaşlarını düzenli ödemeye gayret ettiklerini belirterek, “Biz işçinin maaşını gününde ödemeye her zaman özen gösterdik ve öyle de yaptık. Büyükşehir Yasası'ndan sonra gelirlerimiz düştü, alacakları tahsil edemiyoruz ama işçilerimizi mağdur etmedik. Her ay 3,5 milyon TL maaş ödüyoruz. Sadece bu ay işçilerin maaşlarının 4'te 3’ünü ödedik.  Geriye kalan az sayıda taşeron işçinin maaşında kısa süreli bir gecikme oldu. Hemen başladılar açıklamaya, yazmaya. Ya arkadaş sen Büyükşehir Yasası öncesinde başkandın. Gelirlerin çok fazlaydı, bütçenin yüzde 42’sini oluşturan su tahsilatı sendeydi. Sen neden zorlandın? Biz o kadar gelirin düşmesine rağmen aksatmamaya gayret ettik. Biz 15 sene evvel belediye işçilerin hakkı olan yüzde 15’lik zamdan kalan alacaklarını ödeyeceğiz. Neden ödemedin bunu? İşçinin hakkı nerede o zaman?” sözleriyle tepki gösterdi.

“MÜPTEZELLER ALGI OPERASYONU YAPIYOR”

CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise, yönetimle ilgili yöneltilen soruları yanıtladı. Mümin Kamacı'yı kastederek, “Ben temiz siyasetten yanayım. Bundan önce o dediğin arkadaşın 1,5 senedir üyeliği yoktu" diyen Koçak, şunları aktardı: "30-35 Kamacı soyadlı üyemiz var. kongre sürecinde içinde oldular. Sağda solda müptezeller algı operasyonu yapıyor. Bizler dizayn eden onlar değil delegelerdir. Kamacı’nın bir tek oğlu vardı yönetimde, Ramazan Kamacı’yı aldık yönetime, çocukların önünü açın dedik. Babası hata yaptı diye oğlu da yaptı anlayışıyla baktık. Sonra kendisi ayrıldı. Algı operasyonuyla olmaz bu işler. Rotasını şaşıran insanlar olacaktır ama bunlar temiz insanları da etkiliyor. Biz gerici AKP ile seçime giriyoruz. Bunu şahıslara indirgemenin anlamı yok. Sanki Deniz başkanla AKP’deki x şahısla mücadele yapılıyormuş gibi algı var ama biz örgüt olarak bu seçimlere hazırlanıyoruz.”