Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, “Biz Birlikte Türkiyeyiz” konferansına, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve eşinin yanı sıra, Batman Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Nehirsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak, AK Partili belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını Nehirsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak yaptı.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAYALIM"

Orak, “Ülkemizin değişik yörelerinden birçok vatandaşımız buralara gelmiştir. Hepimiz bu güzel ilçede kardeşçe paylaşarak yaşıyoruz. Bizler inançlı, imanlı kişiler olarak kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Kimsenin bu millete nifak sokmaya ve zincir vurmaya kalkmasın. Millet olarak buna izin vermeyeceğiz. Müslüman, Süryani Alevi ve Sünni diye ayrım yapanlara izin vermeyeceğiz. Bu vatan için bedeller ödendi. Benim sülalem şehitler verdi ve buna da şükür ediyoruz. Ben vatanım için malımı, canımı, gözümü kırpmadan vermeye hazırım. Birlik ve beraberlik içinde yaşayalım. Bayrağımızın dalgalandığı her yer bizim vatanımız” dedi.

"BUGÜN BURADA OLMAK ÇOK GÜZEL"

Batman Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar da konuşmasında, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bugün burada olmak çok güzel. Batman da, Edirne de, Didim de bizim. Biz bir ve beraber olacağız” diye konuştu.

"BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise, ülkenin her karış toprağının bu ülkenin insanlarına ait olduğunu belirterek, “Zaten konferansımızın anlamı da bu. Görüyorum ki Didim’de her yerden vatandaşımız var. Bizler birbirimizin kardeşiyiz. Biz etle tırnak değiliz, aynı damarda dolaşan kanız. Didim’in de, Diyarbakır’ın da, Mardin'in de yerlisi, yabancısı yoktur. Biz birlikte Türkiyeyiz” ifadelerini kullandı.

“BİTTİ SİZİN YALANCI BAHARINIZ”    

“Biz korkar mıyız? O ki Allah bizimledir. Milletimiz bizimledir. 7 düvel gelse vız gelir, tırıs gider. Alayı gelsin. ABD bayrakları dalgalanıyormuş. O bayrakları elinize teslim etmesini biliriz biz" diyen Metiner, şunları kaydetti: "O topraklarda operasyon yapacağınıza inanıyorsanız yanlıyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan'ların olduğu ülkede asla olmaz. Pensilvanyalının itleriyle dindarları kandırmıştı ya FETÖ'nün  üzerinden. Benim Kürt'lerimi de ateist Apo'nun üzerinden kandıracaklarını sanıyorlar. Bizi bölemez, bize diz çöktüremezsiniz. Biz Kürt’ü, Laz'ı ve Türk'ü ile biriz. Bitti sizin yalancı baharınız. Büyük diriliş gerçekleştiriliyor. Buna hazır mıyız? Burası Türkiye, herhangi bir ülke değil."

"SİZİN ORADA NE İŞİNİZ VAR?"

Afrin Operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmeler de yapan Metiner, “100 yıl önce tüm dünyada bizim hükmümüz geçerdi. Kendinizi küçük görmeyin. Bu aziz milleti de herhangi bir millet olarak görmeyin. Halep dediğin Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Münbiç dediğin nedir ya? Biz Viyana kapılarına dayanmış milletiz. Aslan’ı çakallara boğdurtabilir misiniz? Kürtçe de bir deyim var, 'Aslan aslandır' diyor. Kadını da, erkeği de, çocuğu da aslandır. Çanakkale'de asker üniforması içinde çarpışan kadınlarımız vardı. Biz 15 Temmuz’da FETÖ'cü alçakların tanklarını secdeye getirmişiz. O tanklara boyun eğdirdik mi? Evet. Şimdi onun arkasındaki güçlere de boğun eğdireceğiz. Biz alçak PKK ile değil, onun arkasındaki güçlerle savaşıyoruz. 'Afrin de ne işiniz var?' diyorlar. Asıl orada senin ne işin var? Irak’ta Suriye ne işin var? Afrin demek, ben demek. Ey ABD senin ne işi var? Bayraklarını dalgalandıracaksın, silahlarında kuşaklandırdığın çakallar sürüsünü üzerimize salacaksın. Ondan sonra 'Senin ne işin var?' diyeceksin. Türkiye’yi Afrin'e dönüştürmeye izin vermeyiz. Burası yol geçen hanı değil. Başkalarının topraklarında gözümüz yok tabi ama orası bizim kardeşlerimizin toprakları. Evet ayaklarınızla aramıza sınır çizdiniz ama bilesiniz ki o topraklar bizim. Halep, Şam ve Didim bizim. Yürek coğrafyamıza sınır çizmeye yetiştiremezsiniz. Burası nasıl onlarınsa, orası bizim. Sizin orada ne işiniz var? Afrin’e gitmeseydik, onu içimize taşıyacaklardı. Etnik temelde, mezhep temelinde parçalayacaklardı" dedi.  

"HDP'NİN SÖYLEMLERİNE İNANMAYIN"

Türkiye'ye, "Afrin'de Kürtlerle savaşıyorsunuz" dendiğine işaret eden Metiner, "Hangi Kürtlerle savaşıyorsunuz? O PKK ki Esed rejimiyle işbirliği yapan, ABD’nin silahlarıyla Kürt kardeşlerini öldüren alçak bir örgüt. HDP’nin söylemlerine inanmayın. Onlar bizden değil, biz de onlardan değiliz. Bizim Kürt'lüğümüzün onay mercisi de o ateistler değildir. Özgürlük, barış, kardeşlik. Hadi oradan ya. PKK’yı oraya yerleştiğinde on bilerce Kürt’ü katletti. Neden o Kürtlerin hakkını savunmuyorsun? Kim kimi kandırıyor? Doğuda, Güneydoğu'da Kürtleri nasıl baskıladığını biz biliyoruz. Baskı yapacaksın, 'Oyunu bana ver' diyeceksin, ondan sonra 'Özgürlük, barış' diyeceksin. Hadi oradan. Ey Kürt, Arap gelin birlikte olalım. Kürtlerin devleti neden olmasın? PKK Kürtlerin devleti mi? Kürtlerin tek devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Geçmişte bize haksızlıklar yapılmadı mı, yapıldı. Devlet adına, iktidar adına kimliğimiz, başörtümüz yasaklanmadı mı? Ezanlar yasaklanmadı mı? Ama o Türkiye yok artık. AK Parti iktidarıyla birlikte, Erdoğan liderliğinde bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

"BİZE GÖRE ALEVİ İLE SÜNNİ ARASINDA FARK YOKTUR"  

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ve HDP’ye yüklenen Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey Alevi kardeşim. Sen Kemal Bey’de ne buluyorsun? Sırf Alevidir ondan. Kemal Bey tek cemevi açsa anlarız. Erdoğan’ı ve AK Parti'nin ne düşündüğünü anla. Bize göre Alevi ile Sünni arasında fark yoktur. Sen de şunu gör adam kafir sosyalist enteryonalist geliyor Alevicilik yapıyor dernek kuruyor. Hasan'ı da, Hüseyin'i de tanımaz. 'Hz. Ali’yi tanımayız' diyor, Anadolu Aleviciliği diyor. Ali’yi bilmeyene Alevi gözüyle bakmayız. Kafirin Alevisi, Sünni'si olmaz. Zalimin Alevi'si, Sünni'si olmaz. Biz sopa tutan eli değiştirmeye çalışıyoruz. Apo'cular gelecek, bizi yönetecek, Allah Allah! Bu Apo'cular kafir terörist olsa çocuklarınıza sahip çıkamazsınız. Afrinlilere sorun nasıl baskı yaptıklarını. Kürtler ne kadar zulüm çektiyse, bunun bir sebebi de HDP ve PKK’dır. Halen CHP’nin kuyruğundan düşmeyen HDP var. Kürt'lerin varlığını inkar eden parti hangi parti? CHP. Asimilasyon ne zaman uygulandı? CHP’nin tek parti olduğu dönemde.” 
  Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Metiner, “Sayın Cumhurbaşkanı'mız ne diyor? Her gittiği yerde Rabia işareti yapıyor. Hepimiz biliyoruz bu işareti. O nedenle hepimiz bir olacağız. Beraber olacağız ve ülkemize sahip çıkacağız” dedi.