Buluşma sırasında tüm askeri kışlalarda söylenen şarkının seslendirildiğini belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na işaret ederek, “Bay Kemal, er meydanına sen gelemezsin zaten. Er meydanına, er olanlar gelir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Türkiye’de dikili ağacı olmayanların kendilerini kıskandıklarını savundu. Erdoğan, “Bunların dikili ağacı yok bu ülkede ve bizim bu dikili ağaçlarımızı da kıskanıyorlar. Ama biz ona bakmayacağız, işimize bakacağız. Çünkü daha yapacağımız çok şeyler var” diye konuştu.

“TEK MİLLET OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Aydınlılarla beraber Rabia işareti yapan Erdoğan, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: “Ve benim sizden şimdi sizden isteğim şu. Rabia’mızı biliyorsunuz. Bu Rabia’mızda ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. ‘Tek millet’ diyorum niye? 81 milyonuz, 81 milyonun içinde Türk’üyle, Kürd’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abaza’sıyla velhasıl 81 milyon biz tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, parçalamayacaklar ve bizler tek millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Tek bayrak. Şu bayrağımıza eş bir bayrak asla. Bayrağımızın rengi, şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız şehidimizin ta kendisi. Değerli kardeşlerim, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekarelik şu vatan topraklarını parçalamayacaklar. Bu konuda da asla prim yok. Ve tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devlet yok.

” “İNŞALLAH ÇOK DAHA İYİ OLACAK”

Paralel devlet arzu edenlerin Pensilvanya’ya gitmesi isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ve devletimize paralel devletmiş, şuymuş buymuş vesaire. Ne paralel devleti be? Paralel devlet diyenler Pensilvanya'da. O’nunla beraber olmak isteyenler, buyursunlar oraya gitsinler. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak devletimizi her geçen gün daha ileri taşıyoruz. İnşallah çok daha iyi olacak. Ama bütün bunları yapmamız için bir şeye ihtiyacımız var. Nedir o. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Kardeşlerim birbirimizi Allah için seveceğiz. Para pul için değil, makam mevki için değil, Allah için seveceğiz” ifadelerini kullandı.