Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yarım asırdan bu yana düzenlenen 50’nci Sultanhisar-Atça, Nysa Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali, Cumartesi ve Pazar günkü programların ardından sona erdi. Cumartesi günü Sultanhisar Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen programda öncelikle Nysa Zarafet Güzeli tacı sahibini buldu. 8 jüri üyesinin ve 10 genç kızın katıldığı yarışmada İzmir'den 22 yaşındaki Banu Canbazoğlu 265 puanla 1. olurken, Ankara'dan 16 yaşındaki Ece Eren 192 puanla 2., yine Ankara'dan 16 yaşındaki Nilda Korhan 191 puanla 3. oldu. Para ödülü alan güzellerden birinci olan Banu Canbazoğlu'nun tacını AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim taktı. Gecede sahne alan ünlü sanatçı Gülden Mutlu binlerce kişiye verdiği konser ile büyük beğeni topladı. Konserin ardından festivalin Cumartesi günü programı sona erdi.

KAPANIŞ ATÇA’DA YAPILDI

Pazar günü Atça Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen programda öncelikle Çilek Güzeli için bir yarışma düzenlendi. 10 jüri üyesinin ve 11 genç kızın katıldığı yarışmada Merve Adıöz 372 puanla tacın sahibi oldu. Latife Cangüven 332 puanla 2., Tasaliç Eczana 297 puanla 3. oldu. Birinci olan Çilek güzeli Merve Adıöz'ün tacını ilçe Kaymakamı Rasim Belge taktı. 2. olan güzel Latife Cangüven şiltini Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'dan, 3.'lüğü elde eden güzel Tasaliç Eczana ise Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve eşi Müjgan Yıldırımkaya'dan aldı.  

LARA SAHNE ALDI

Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Oğul ve Ökkeş Faruk Masmas tarafından Başkan Osman Yıldırımkaya ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a üzerine fotoğraflarının dokunduğu halı hediye edildi. Gecede sahne alan ünlü sanatçı Lara, binlerce kişiye verdiği konser ile büyük beğeni topladı. Konserin ardından bu yılki festival sona erdi.