Milletvekili seçimlerinin büyük heyecana sahne olduğu Aydın’da AK Parti ve MHP arasındaki gidip gelen milletvekili dağılımıyla ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Aydın 1’inci Milletvekili adayı Deniz Depboylu açıklamalarda bulundu.

“LİDERİMİZ KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Seçim sonuçlarının kesinleşmediğini vurgulayan Depboylu, “Sandıkların açılmasının ardından gece saatlerinde MHP’nin 1 vekil elde ettiği yönünde kamuoyunda bilgiler paylaşıldı. Seçimden sonraki ilk günde ise MHP’nin bu vekil sayısını kaybettiği, bu vekilin AK Parti’nin olduğu yönünde paylaşımlar ve açıklamalar yapıldı. Bu anlamda şuan hala netleşen bir şey yok. Şuan için 217 oy farkı görünüyor. İl Seçim Kurulu’na itirazımızı gerçekleştireceğiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de süreci yakından takip ediyor ve kendisi bu durumla ilgili bir avukat görevlendirdi. Sayın Genel Başkanımızın görevlendirdiği bu avukat da bizimle birlikte çalışmalarda bulunacak. Ben inanıyorum ki MHP dualı bir harekettir. MHP bugüne kadar 5 bin şehidini vatan, millet, devlet ve dava uğruna toprağa vermiştir. Seçim sonuçları Cuma günü açıklanacak. Biz inançlıyız. Buradan doğan hakkımızı alacağımızı düşünüyoruz. Sonuç ne olursa olsun, hiçbir şey bizi yıkamaz, yıldıramaz. Ülkücü hareketin başı her zaman diktir. Asla namerde de prim vermez” dedi. 
Ayrıca MHP’nin  57 bin 414 oyu olduğunu belirten Depboylu, bu oylara yurt dışı ve gümrükten gelen oylarımız dahil olmadığını söyledi. 
MHP Aydın İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Efeler İlçe Başkanı Mesut Gümüş, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.