Yenipazar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Yüksek Performanslı Çıraklık Stajları” AB Erasmus Projesi kapsamında 20 öğrenci deneyim kazanmak için Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’ya gitti. Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Güzellik Saç Bakım Hizmetleri alanlarında eğitim gören çırak ve kalfalık bölümündeki toplam 20 öğrenci, 10’lu 2 grup halinde Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’da 17 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2 haftalık staj programına katıldı.

“BAŞARILI OLANLAR ULUSLARARASI BELGE ALACAK”

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından 10 öğrenci Avusturya’nın Viyana kentindeki Friseur Viva Eğitim Merkezi’nde, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 10 öğrenci Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentindeki Prvni Soukrama Hotelova Skola Uygulama Oteli’nde eğitim görecek. Öğrenciler Avrupa’da yiyecek içecek ve güzellik saç bakım hizmetleri alanlarında gelişen teknolojiye ve yeni yaklaşımlara uyum amacıyla teorik ve pratik eğitim olmak üzere Çek Cumhuriyetinde ‘Yavaş Gıda’, Avusturya’da '3D Kıl Tekniği' ile 'Kaş Şekillendirme' eğitimlerini alacak. Öğrenciler eğitimi başarılı bir şekilde tamamlarlarsa uluslararası geçerliliği olan Europass belgesini almaya hak kazanacak.

“ÖĞRENCİLER İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT”

Yenipazar Mesleki Eğitim Merkezi’nin hazırladığı, bu yıl ikincisi kabul edilen AB Erasmus projesi sayesinde öğrencilerin alanlarında farklı yaklaşımları öğrenme fırsatı yakaladığını söyleyen Yenipazar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Utku, bu projenin öğrenciler için güzel bir fırsat olduğunu ve bu sayede mesleki ve sosyal yönden kendilerini geliştirdiklerini ifade etti. Öğrencilerine Avrupa’daki eğitimleri için başarılar dileyen Utku, proje tanıtımı kapsamında proje katılımcıları ile Yenipazar İlçe Kaymakamı Rasim Belge, Belediye Başkanı Zafer Savcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar, Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Deyirmencioğlu, Köşk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Ergücü’yü makamlarında ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.