Aralarında iş adamları, mali müşavirler, bağımsız denetçiler, daire başkanları, siyasetçiler, Cumhurbaşkanı baş danışmaları olmak üzere 34 üyesi bulunan Afrodisias Derneği ilk genel kurulunu yaptı. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın makamında 8 üyenin katılımı ile gerçekleşen toplantıya 16 üyede vekalet göndererek katılım sağladı. Derneğin ilk genel kurulunda yönetim ve denetim kurullarının asil ve yedek üyeleri belirlendi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU BELİRLENDİ

Derneğin ilk genel kurulunda üyelerden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Kültür ve Sanat Koordinatörü Gülşen Cengiz, Afrodisias Eski Müdürü Tenzile Uysal, Karacasu Vakfı Başkanı Ali Küpelioğlu, Seramik Ustası Ali Bardak, Belgesel Fotoğrafçısı ve Fotoğraf Federasyonu üyesi Erhan Uçar, Fotoğraf Sanatçısı Serap Dinçkal, Şair ve Yazar Ümit Yaşar Işıkhan yer aldı. Toplantıda yönetim kurulunun  Mustafa Büyükyapıcı, Ali Küpelioğlu, Tenzile Uysal, Gülşen Cengiz, Fatma Elvin Öztürk ve Denetleme Kurulunun Mustafa Apaydın, Ali Bardak, Mehmet Ertürk’ten oluşmasına karar verildi.   

AMAÇ AFRODİSİAS’I TANITMAK

Derneğin kuruluş amacı ve yapacakları hakkında bilgi veren Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “İlk genel kurulumuzu yaptık. Yönetimi oluşturduk. Dostlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Amacımız Karacasu ve Afrodisias’ı Türkiye ve dünya çapında tanıtmak. Karacasu’nun geleceği için doğru adımları atıp vizyonunu oluşturup yön vermek. Eksikleri gidermek.  Afrodisias’ın Dünya Kalıcı Miras Listesine girmesi bizim bu derneği oluşturmamız ve vizyon çizmemizde en büyük etken oldu. Afrodisias’ın önemini Türkiye ve dünya çapında vurgulamaya tanıtmaya çalışıyoruz. Projeler oluşturmak, müze oluşturmak, sempozyumlar yapmak, Afrodisias’ta etkinlikler düzenlemek, hedeflerimiz arasında” dedi.

ULUSLAR ARASI FESTİVAL DÜZENLENECEK

Derneğin Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Gülşen Cengiz, ilk kez 2013 yılında geldiği Karacasu’ya hayran kaldığını ifade ederken “Bir festival hazırlığı içerisindeyiz. Uluslar arası bir festival. Başka şehirlerde çok sayıda festival yaptık. Sanat ve turizm festivaline doğru Afrodisias’ı götürmek istiyoruz. Burada bu konuda bir aşama kaydedebilirsek pek çok ören yerine de örnek oluşturabileceğini düşünüyoruz. Buranın mitoloji hikayeleri, çalıştaylarıyla, workshoplarıyla, öyküleriyle, tiyatrolarıyla bir ivme kazanacağını düşünüyoruz” dedi.

Haber Videosu