Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yürütülen, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Aydın Valiliği Fotoğraf Maratonu’ için açılış kokteyli düzenlendi. Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, açılışta yaptığı konuşmada, yarışma ile kentin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin ön plana çıkarılmasının amaçlandığını söyledi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Valilik’te açılan müracaat standını ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı.

KENTİ GEZECEKLER 

Yarışmada fotoğrafçılar 4 gün boyunca Danişment, Tralleis, Sultanhisar, Karacasu, Afrodisias, Magnesia, Priene, Milet, Apollon Tapınağı, Altınkum, Bafa Gölü, Latmos, Doğanbey, Karina, Çine Alabanda, Karpuzlu Alinda, Kuşadası, Güzelçamlı, Milli Park, Didim ve Koylar’da kentin en güzel karesini yakalamaya çalışacak.

ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK 

Yarışmaya katılacak fotoğrafların değerlendirilmesi için oluşturulan jüride Vali Yavuz Selim Köşger, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Özdemir, fotoğraf sanatçıları Coşkun Aral, Mustafa Seven ve Timurtaş Onan yer alıyor. Yarışma sonunda 3 fotoğrafçıya 4 bin lira başarı ödülü, 3 fotoğrafçıya 1000 lira mansiyon ödülü, 40 fotoğrafçıya ise 250 lira sergileme ödülü verilecek. 14 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda ünlü Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Aral’ın sunum ve söyleşisinin ardından Vali Köşger tarafından dereceye giren yarışmacılara ödülleri dağıtılacak.