Nazilli Belediye meydanında, TRAC üyeleri, doğal afetlerde amatör telsizciliğin önemine dikkat çekmek ve 17 Ağustos Marmara Depremini anmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi. Tanıtıcı broşür ve el ilanların dağıtıldığı, telsizcilikle ilgili ürünlerin sergilendiği standın açıldığı etkinliğe, TRAC Denizli Şube Başkanı Şaban Zihni Gönen ve üyeleri de katıldı.

"SON DÖNEMDEKİ DEPREMLERDE FARKINDALIK OLUŞTU"

TRAC’ın kuruluş amacı ve etkinlikleri hakkında bilgiler veren TRAC Nazilli Şube Başkanı Uzay Tok, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 18 yıl dönümünü andıklarını belirtti. Başkan Tok, "Türkiye'de birçok şubesi bulunan TRAC, Türkiye Afet Planı’na dahil olan tek sivil toplum kuruluşudur. Doğaüstü bir afetle karşılaşıldığında AFAD koordinatörlüğünde iletişim alt yapısını, kamu kurumlarının hizmetine sokan bir cemiyettir. Uluslararası telsizcilik cemiyetlerine bağlantısı olan derneğimiz, Türkiye’de kamu yararına hizmet sağlayan dernekler statüsündedir" diye konuştu. 
  TRAC Denizli Şubesi'nin destek amacıyla etkinliklerine katıldığını aktaran Tok, şunları kaydetti: "Ayrıca ilçemizde son zamanlarda yaşanan depremler sonucunda algıda bir farkındalık oluştu. Biz de bunu arttırmak için buradayız. Belediye Başkanımız Haluk Alıcık ta her zaman bize destek vermektedir. Bugün burada bir bilinç oluşturmak için toplandık."

"HER ZAMAN NAZİLLİ'NİN HİZMETİNDE OLACAĞIZ"

Her zaman Nazilli ve çevresinin hizmetinde olacaklarını belirten Tok, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir doğal afet yaşandığı anda bütün iletişim sistemleri çöker. Tamamen savunmasızdır. Böyle zamanlarda İletişim alt yapısını amatör telsizciler vasıtasıyla çözüyorlar. Bu bilinçle her zaman hazır vaziyette, Nazilli’nin ve çevremizin hizmetinde olacağız."