Cumhurbaşkanı Adayı olabilmek için 100 imza toplama çalışmaları çerçevesinde Perinçek, Nazilli'ye geldi. Perinçek, Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda konferans verdi. Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, Nazilli İlçe Başkanı Zühre Genişel ve partililerin katıldığı konferansta Doğu Perinçek, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

“BİRİ DARBECİ, DİĞERİ HİLECİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kanunları çiğneyerek erken seçim kararı aldığını savunan Perinçek, “AK Parti ve MHP’nin ittifakı, bir menfaat birliğidir. Ön seçim bile yapılmadan, partilere propaganda süreleri kullandırılamadan seçime gidilecek. Buradan bir milli irade çıkmaz” dedi. 
  CHP-İYİ Parti ittifakını da değerlendiren Başkan Perinçek, “Onların ittifakı da hile, hurda. 15 milletvekili başka partiye geçti. Gerçekten İYİ Parti’nin programını benimsediler mi? 15 milletvekiline ne verecekler? Bu olay Ecevit’in 11'ler hikayesini hatırlatıyor” sözleriyle iki partiyi de siyasi ahlaktan yoksun olmakla suçladı.

SEÇİMİN MALİYETİNİ HATIRLATTI 

Türkiye’de sistemin çözümsüzlüğe mahkum olduğunu, yalnızca Vatan Partisi’nin Türkiye’nin gerçek gündemini ortaya koyduğunu iddia eden Doğu Perinçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzde Vatan Partisi’ni iktidara getirecek bir süreç var. Çünkü başka hiçbir parti bu çözümsüzlüğe cevap veremiyor. Türkiye’nin borcu 450 milyar dolar. Atatürk’ten kalan kurum ve kuruluşlar satıldı, sıra şeker fabrikalarına geldi. Erken seçim için HDP de dahil grubu bulunan partilere toplam 800 milyon lira para aktarılacak. Bu paralarla neler yapılmaz ki?”  

PARTİ POLİTİKASINI ANLATTI 

Türkiye’nin sorunlarına tıpkı İstiklal Savaşı ve sonraki dönemlerde olduğu gibi ancak olağanüstü tedbirlerle çözüm bulunabileceğini savunan Doğu Perinçek, partisinin çözüm önerilerini şu sözlerle anlattı: “Bizim beş prensibimiz var. Vatan bütünlüğü, üretim ekonomisi, komşularla işbirliği, aydınlanma- laiklik, Avrasya’daki yerimizi almak. Öncelikle İran’la işbirliği yaparak PKK’ya beyaz bayrak çektireceğiz. İran’da mazot 50 kuruş. Türkiye’de 5 lira. İran’dan alınacak mazot tüm masrafları ve vergisiyle birlikte Türkiye’de 2 liraya satılabilir. Zonguldak dağının altında 50 milyon ton kömür yatıyor. Biz Güney Afrika’dan kömür getiriyoruz. Paramız dışarıya gidiyor. Sanayicilere destek vereceğiz. Komşularımızla işbirliği yapacağız. Bizim enerji güvenliğimizi sağlayan da komşumuz olan ülkeler. İktidara geldiğimizde sıcak para komisyoncularını, tarikat rantçılarını, borsa vurguncularını zenginleştiren bu sistemi değiştireceğiz."

Haber Videosu