1978 yılında İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle kazanan, mezun olduktan sonra da mesleki hayatında 40 yılı geriden bırakan Başkan Kale, yurt içi ve yurt dışı birçok projede Türkiye’nin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağladı. İTÜ gibi bir üniversiteden mezun olmanın gururunu her zaman yaşadığını ifade eden Başkan Kale, “Dünyaya bir daha gelsem, yine petrol mühendisi olmak isterdim” dedi.

"İTÜ MEZUNU OLMANIN GURURUNU HER ZAMAN YAŞADIK"

Üniversite yıllarında Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasi kaoslardan dolayı zorlu bir eğitim dönemi geçirdiklerini, o şartlarda mezun olmanın büyük bir özveri gerektiğini ifade eden Başkan Kale, “Öncelikle böylesine anlamlı bir belgenin şahsıma ve arkadaşlarıma takdim edilmesinden dolayı büyük onur duydum. Bizler mesleki hayatımızda İTÜ mezunu olmanın gururunu her zaman yaşadık. 40 yıl önce mezun olduğum okulumdan böylesine anlamlı bir belgeyi almak beni son derece mutlu etti. Mesleki hayatımızda mezun oluşumuz ve meslekteki 40. yılımız anısına bizleri onurlandıran İTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Karaca ile İTÜ Maden Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Cengiz Kuzu'ya şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

ZORLU AMA ONURLU BİR MESLEKTE 40 YIL

İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra ilk olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) mesleğe başladığını, 40 yıllık mesleki hayatında çok zorlu koşullarda yurt içi ve yurt dışında yüzlerce projede çalıştığını dile getiren Başkan Kale, “Mesleğimizin en önemli özelliklerinden biri de birçok kültürü ve insanı tanıma şansımızın olmasıydı. Yurt içindeki projelerin yanı sıra Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarında birçok ülkede çalışma imkanımız oldu. Bu mesleği icra ederken devletimizin bize sağladığı imkanlarla insanlığa önemli hizmetleri kazandırdık. Mesleğimiz her ne kadar zor olsa da, onurlu ve milli değerlerine bağlı bir birey olarak gerek insani, gerek ise mühendislik hayatımızda devletimize, milletimize hizmet etmenin gururunu yaşadık. Dünya’ya bir daha gelme şansım olsa tekrar petrol mühendisi olmak isterdim” şeklinde konuştu.