Efeler Belediyesi ile Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yardımlarının ardından aylardır Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden de yardım ve destek bekleyen Aydın amatör spor kulüpleri, Meclis Toplantısı'nda gündeme bile alınamayan destek konusunda artık umudunu kesti. 
  Son iki yıldır amatör spor kulüplerine yapılan nakdi yardımın bu yıl gecikmesi ve hala mecliste gündeme alınmaması, amatör spor kulüpleri yöneticilerini de tedirgin ederken, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun Büyükşehir Belediyesi'nden umudunu kesmediği ve yakın zamanda yardımın yapılacağını düşündüğü ifade edildi.  
  Sporcu sayısı bakımından Türkiye genelinde 10. sırada yer alan ve Aydın’da spora desteğin önemini sık sık dile getirerek Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Efeler Belediyesi gibi kurumların verdiği desteğin aynısının Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de vermesi gerektiğini dile getiren amatör spor kulüpleri yöneticileri, gecikmenin ne sebepten kaynaklandığını da merak ediyor.

EFELER’DEN 160 BİN LİRALIK DESTEK 

2017 yılında amatör spor kulüplerine destek veren Efeler Belediyesi’nin yaptığı nakdi yardımda 160 bin 500 lira, amatör spor kulüplerine eşit şekilde dağıtıldı. Efeler’de mücadele eden toplam 41 kulübe 16 bin 500 liralık yardım yapan Efeler Belediyesi, örnek davranışının kendi imkanları ve kanunlar çerçevesinde her yıl tekrarlanacağını da dile getirmişti.

AYDIN GHSİM’DEN MALZEME YARDIMI

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) tarafından da toplamda 223 amatör spor kulübüne yapılan malzeme yardımı, Aydın spor camiası tarafından büyük sevinçle karşılanmıştı. Kulüplere eşofman takımı, forma, şort, yağmurluk ve spor çantasından oluşan malzeme yardımı kolileri protokol üyeleri tarafından Atatürk Spor Salonu’nda teslim edilmişti.