Ankara’dan kara yolu ile Aydın’a dönüş yapan Kaymakam Büyüknalçacı, ilk olarak Nazilli Devlet Hastanesine giderek tedavi gören öğrencileri ziyaret etti. Ardından Karacasu’ya gelen Kaymakam Büyüknalçacı, bir basın açıklaması yaptı. İlden müfettiş talep edildiğini kaydeden Büyüknalçacı, “Toplamda mükerrer kayıtlar da dahil olmak üzere 280 öğrencimiz tedavi görüyor. Tedavi görenleri hastanede ziyaret ettim. Evlerine taburcu olanları da evlerinde ziyaret edeceğim. İyi gözüküyorlar. İki tanesi tedbir amaçlı yoğun bakımda tutuluyorlar. Kısmet olursa akşam çıkacaklar hastaneden. Taşımalıdan yararlanan bin 113 öğrencimiz var. Rahatsızlanan ise mükerrer kayıtları çıkardığımızda 180 öğrenci var” dedi.

MÜFETTİŞLER ÇAĞRILDI

Yemeklerin 7 yıldır Mesleki Teknik Eğitim Lisesinde yapıldığını kaydeden Büyüknalçacı, “7 senedir ilk defa böyle bir şey başımıza geldi. Çok çok üzücü. Keşke hiç yaşanmasaydı. İnşallah en yakın zamanda sağlıklarına kavuşacaklar, en yakında zamanda sahalarda yeniden onlarla maç yapacağız” diye konuştu. 
  İdari soruşturma başlatıldığını belirten Büyüknalçacı, “İlden müfettiş talep ettik. Yarın sabah geliyorlar. Gıdaları da araştırmaya gönderdik. Sabah saatlerinde tahliller başlayacak. 2 gün sonra sonuçları alacağız” şeklinde konuştu. Aşçının olayın yaşandığı gün izinli olduğu şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Büyüknalçacı, “Aşçımız da içeride, kendisi de aynı yemekten yemiş, hasta olarak yatıyor” ifadelerini kullandı.

“BELKİ BEN DE YİYECEKTİM”

En son denetimin ne zaman olduğuna kadar araştırdığını aktaran Büyüknalçacı, “Her ay düzenli olarak denetim yapılıyor. Yemeklerini de yedim, kahvaltılarını da yaptım. Bir tehdit unsuru olarak, 'Gelirim, habersiz yemeklerden yerim' diye kendilerine söylüyorum. Belki bugün Ankara'ya gitmemiş olsam, aynı yemeklerden ben de yiyecektim. Tavuk zehirlenmesi olduğu söyleniyor. Gıda tahlili yapıldıktan sonra belli olacak. O açıdan kesin konuşmam mümkün değil” dedi.