MHP il ve ilçe yöneticileri ile Ülkücüler, İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunmak için adliye önünde toplandı. MHP Milletvekili Deniz Depboylu, İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Hukuk işlerinden sorumlu avukatı Levent Çağlancı, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, Efeler İlçe Başkanı Mesut Gümüş, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın da hazır bulundu.

"İTİRAZLARIN REDDİ USULEN HATALI VE ŞAİBELİ" 

İtiraz başvurusu öncesinde açıklama yapan MHP Milletvekili Deniz Depboylu, "24 Haziran’da gerçekleşen 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonucunda Aydın’da MHP olarak almış olduğumuz seçim sonuçlarına karşılık il genelinde tüm ilçe seçim kurullarımıza itirazda bulunduk. Gerçekleştirdiğimiz itiraz başvuruları neticesinde bazı ilçe seçim kurullarımızca tarafımıza olumsuz cevaplar tebliğ edilmiştir. İlçe seçim kurulları tarafından yapılan toplantılar ve aldıkları kararlarla ilgili olarak, özellikle Efeler 2. Seçim Kurulu’nun yaptığı toplantı ve aldığı karar usulen hatalı ve şaibelidir” dedi.

“KİMLE İRTİBAT KURUP FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER?”

Seçim Kurulu’nun 7 kişiden oluştuğunu, TBMM’de grubu olan siyasi partilerin temsilcileri, görevlendirilmiş iki memur ve bir hakimden teşekkül ettiğini dile getiren Depboylu, yaptıkları itiraz başvuruları kurula okunduktan sonra oy pusulalarının tekrar sayılmasına ilişkin talepleri ile iddia ettikleri hataların bilgi ve belgelerini kurul üyelerine sunduklarını kaydetti. Kurulun yaptığı oylamada muhalefet partileri ve iki memurun kabul oyu kullandığını ve AK Parti temsilcisi ve kurula başkanlık yapan hakimin ret oyu verdiğini ifade eden Depboylu, “Karar beşe iki oyla, oy çoğunluğuna bakılarak verilmiş ve sandıkların tekrar açılması, oy pusulalarının kontrolü için kurul üyelerince sandıkların bulunduğu bölüme gönderilmiştir. İki memur oyların bulunduğu kata giderken ne olduğu, kimlerle irtibat kurulduğu merak konusudur. Zira kendileri tekrar toplantı salonuna dönerek fikirlerini değiştirdiklerini beyan etmişler ve tekrar eden oylamadan sonra itirazımız 4’e karşı 3 oyla reddedilmiştir” ifadelerini kullandı.

“AKP TEMSİLCİLERİ OYLARIN KONTROLÜNÜ ENGELLEDİ”

İlçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların belgeli gerekçelere dayandığının altını çizen Depboylu, şunları söyledi: “Bazı sandıkların sonuçlarında siyasi partilerin oy sayıları çeteleler ile uyumlu değildir. Tutanakların oy sayılarının toplamları alınırken yapılan hatalar mevcuttur. İttifak oyları arasında hatalı sayımlar var. Tüm bu hatalar sonucunda MHP’nin oylarının kaybolduğu ve AKP’nin oylarının arttığı tespit edilmiştir. Bu hataların kasıtlı yapılmadığı, sistemsel veya bireysel hatalar olduğu kanaatindeyiz. Ancak AKP temsilcilerinin oyların tekrar kontrolünü engellemesi, ilçe seçim kurulu başkanı ve memur üyelerin tutanakta görüleceği üzere usul ve hukuka aykırı olacak şekilde görüş değiştirmeleri konu ile ilgili şüphelerimizi arttırmaktadır. Ayrıca 15 bini aşan geçersiz oy pusulası bildirilmiştir. Aydın eğitim düzeyi yüksek, bilinçli bir ildir. Bu kadar çok geçersiz oy bulunması şüphelidir ve bu oy pusulalarının tekrar kontrol edilmesi elzemdir.” 

"HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ" 

Depboylu, ilçe seçim kurulu kararlarına karşı bir üst merci olan İl Seçim Kurulu’na itiraz haklarını kullandıklarını belirterek, “Bütün bu tespitlerimiz Genel Merkezin Hukuk İşlerinden sorumlu avukatımız Levent Çağlancı başkanlığında on kişilik avukat heyetimiz, İl Başkanımız Burak Pehlivan, ilçe başkanlarımız ve yönetim kurullarımızda görev almış arkadaşlarımız ve tarafımca defalarca kontrol edilmiştir. İl Seçim Kurulu’nda süresi içerisinde itirazımızı yaptık. İl Seçim Kurulu’nca verilecek yanıt olumsuz olursa hakkımızı Yüksek Seçim Kurulu’nda arayacağız. İsteğimiz oy pusulalarının tamamının kontrol edilerek hak ihlallerinin engellenmesidir. Haklının hakkını alacağını ümit ederek sonuna kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Verilen oylar Aydınlıların milli iradesidir” şeklinde konuştu.

HUKUKİ MÜCADALE

MHP Genel Merkez Hukuk İşlerinden sorumlu avukatı Levent Çağlancı ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de Aydın’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini, İl Seçim Kurulu'nda YSK’dan oyların tekrar sayılmasına ilişkin karar alınmaması halinde hukuki mücadele başlatacaklarını dile getirdi.