Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle Şoförler Odası tarafından dağıtılan 200 bisiklet kaskı vatandaşlar tarafından kapışıldı.

AMAÇ BİSİKLET KULLANIMINI TEŞVİK

Kask dağıtımında konuşan Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, bu fikrin Emniyet Müdürülüğünü ziyaret ettiklerinde gündeme geldiğini kaydetti. Öten, “Emniyet Müdürümüzün isteğine, ‘Neden olmasın?’ dedik. Kuşadası’nda sezon gelmesi ile bir hayli trafik yoğunluğu yaşanacak. Bu nedenle esnafın iş yerlerine gelirken araç kullanmamasını teşvik etmeyi düşündük. Şehir merkezindeki özellikle üç bulvar üzerinde bine yakın esnaf var. Bu bin araba demek. Yanında çalışanlardan birinin aracı olursa bu sayı ikiye katlanıyor. Tasarrufta bulunmak, trafik sıkışıklığına biraz olsun çözüm bulup trafiği rahatlatmak için bu girişimde bulunduk. Kuşadası'nın fiziki yapısı çok uygun değil ama esnaflar bisiklete yönelirse olumlu bir sonuç alırız diye düşünüyorum" dedi. 
  Kask dağıtımını bizzat yapan Hüsnü Öten, vatandaşlardan bisiklet kullanmalarını istedi. Öte yandan etkinliğin devam edeceği belirtildi.