Karacasu'ya bağlı çeşitli mahallelerde sağanak yağmur ve dolu etkili oldu. Yağmur bazı bölgelerde ağaçları köklerken, Dedeler Mahallesinde çok sayıda evi su bastı. Tütün arazinde kırım yapmakta olan işçiler yağmur altında kalırken, yağmurdan kaçan aileler için dönüş yolu adete çileye döndü. Dedeler Mahallesi Çırpılı Mevkiinde arazi yolu üzerinde bulunan Gökçam Deresinde şiddetlenen sel suyu geçişi engelledi. Traktörlerle dahi evlerine gidemeyen aileler uzun süre yardım bekledi. Karacasu Belediyesi'ne ait kepçe olay yerine gelirken onun çalışması da şiddetli su akıntısı nedeniyle fayda etmedi.

“SON ANDA KURTULDUK”

Yağmurun başlamasının ardından sele yakalanmamak için hızlı bir şekilde yola çıktıklarını ifade eden tütün üreticisi Zekeriya Dinç, dereden geçecekleri sırada önlerinde şiddetli bir şekilde gelen selden saniyelerle kurtulduklarını ifade etti. Dinç, “Ben iki dakika daha önce gelsem belki traktörle birlikte bizi götürecekti. Ben sel gelmeden geçeyim diye yola çıktım. Sel güçlü bir şekilde önümden gelince manevra yapıp geri çıktım. Az daha erken gelsem sel bizi götürecekti. Çıkamasam ne olacaktı” dedi.

"İLLA BİRİLERİ Mİ ÖLMELİ"

2011 yılından bu yana derede çalışma yapılması için mahalle sakinlerince dilekçe verildiğini dile getiren Dinç, “Bu dereye köprü ya da büyükçe menfez istiyoruz. Bu dere her yıl bu hale geliyor. Bu yıl ikinci. Yolda kalıyoruz. Ben evime gideceğim hayvanlarıma bakacağım bakamıyorum. Belediye geldi geri gitti. Büz koyuyorlar o da burayı kaldırmıyor. Köy Hizmetlerine yazıldı, ASKİ’ye yazıldı. Hala yapılmadı. Projeye aldık, yapılacak diyorlar ama hala yapılmadı. İlla bir kişinin burada ölmesini mi istiyorlar. Geçen selden sonra yol bozuldu. Gelip yapmadılar. Kendi imkanlarımızla yaptık. Benim burada tütünüm var, her gün buraya işe geliyorum” dedi.

“HALK İSTER BÜYÜKŞEHİR YAPMAZ”

Dedeler Mahallesindeki Gökçam Deresi geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın yazdığı Halk İster Büyükşehir yapmaz yazısıyla da gündeme gelmişti. Bu şekilde hizmet alamamaktan yakınan bir mahalle sakini Büyükşehire ait sloganı bu şekilde değiştirerek Aydın gündeminde yer bulmuştu.

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Mahalle Muhtarı Memiş Kadı da bu dereye menfez yapılması gerektiğini ifade ederken “Bayramın ikinci günü olan afetten bu yana greyder bile gelmedi. Herkes kendi çabasıyla açtı yolları. Sel zeytinleri sökmüş. Evleri de sel bastı. Yarım saat yağdı. Evlerin tamamından su boşaltıyoruz. Menfez konulması gerekiyor. Her sel olduğu zaman yaşanıyor” dedi. Üreticilerden Tunay Yıldızçoban ve beraberindeki üreticiler de Dinç ailesinin aksine arazisine ulaşamadı. Arazisindeki çadıra ulaşıp zararı tespit etmek isteyen Yıldızçoban, deredeki yükselen debi nedeniyle arazine gidemedi.

Haber Videosu