Nazilli’de yaşayan Turgut İçöz ile Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Hadi Çal, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi’nde organ kardeşi oldu. Yaklaşık 20 yıldır böbrek rahatsızlığı yaşayan ve iki yıldır diyalize giren 46 yaşındaki Turgut İçöz ile üç yıldır karaciğer rahatsızlığı bulunan 68 yaşındaki Çal’a organ nakli için uygun kadavra bulunamadı.

“9 SAAT SÜRDÜ”

ADÜ Hastanesi’nde tedavileri devam eden İçöz ve Çal için sevindirici haber İzmir’den geldi. Kadavranın bulunmasının ardından hayatını kaybeden aynı kişinin böbreği İçöz’e, karaciğeri ise Çal’a toplam 9 saat süren başarılı bir operasyonla nakledildi. ADÜ Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan oluşan ekibin yaptığı operasyonla İçöz ve Çal, sağlıklarına kavuştu.

EKİBE TEŞEKKÜR ETTİLER

İçöz ve Çal, tedavilerinin ilk sürecinden operasyonun tamamlandığı süreye kadar emek veren Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, Nefroloji Bilim Dalı Doç. Dr. Hakan Akdam, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkıran, Karaciğer Nakli Sorumlu Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erdem Carti, Böbrek Nakli Sorumlu Uzmanı Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ünsal, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Doç. Dr. Varlık Erel, Anestezi Yrd. Doç. Dr. Sinan Yılmaz’a teşekkür etti.

“ORGANLARINI BAĞIŞLADI”  

ADÜ Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’ndan oluşan ekibin yaptığı operasyonla İçöz ve Çal, sağlıklarına kavuştu. Makineye bağlı yaşamaktan kurtulduğunu belirten evli ve bir çocuk babası İçöz, “Yıllardır beklediğim kadavra sayesinde sağlığıma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Organ nakli ile adeta yeniden doğdum. Operasyonu gerçekleştiren ADÜ Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum. Benim yaşadığımı başka hastaların yaşamaması için organlarımı bağışlıyorum” dedi.

"ÇOK MUTLUYUZ" 

Hayatını kaybeden ailenin bağışı sayesinde aynı bedenden alınan organlarla İçöz ile organ kardeşi olduklarını kaydeden Çal, “Organ nakli sayesinde yeniden sağlığımıza kavuştuk. Nakil sayesinde günlük işlerimizi yapabileceğimiz için çok mutluyuz. Doktorlarımıza emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.