Köşk ilçesinde yaşayan Halime H. (48) telefon çetesinin tuzağına düştü. Talihsiz kadını telefonla arayan dolandırıcı, Emniyet Müdürlüğü’nden aradığını ve polis olduğunu söyledi. “Halime hanım kimliğinizi herhangi bir yerde düşürdünüz mü?” diye soran dolandırıcı, "Hayır" cevabını aldı. Dolandırıcı bu sefer, “Kimliği tapuda falan kullandınız mı? diye sordu. Kadının, "Kullanmadım" demesi üzerine dolandırıcı bu kez de, “Oturduğunuz ev hacizli ve satılmış. Siz kiracı görünüyorsunuz. Ben evin haczini durdurdum. Şu an bankada operasyon yapıyoruz. Şimdilerde dolandırıcılık çok olduğundan dosyanız elimde” diyerek dosya numarası verip, “Bize inanmıyorsanız 118 80’den Aydın Adliyesi ve bankanın telefonunu isteyebilirsiniz” dedi.

ÖNCE GÜVEN SAĞLADILAR 

Halime M. telefonu kapattıktan sonra 118 80 hattını arayıp adliye ve bankanın telefon numarasını istedi. Adliyenin numarasını aldıktan sonra ev telefonu ile arama yapan kadın, karşısına doğrudan çıkan İcra Dairesi’nde görevli olduğunu belirten kişiye kendisine verilen dosya numarasını söyledi. Dolandırıcı, savcı tarafından icranın durdurulduğunu ifade etti. Ardından bankayı arayan Halime M’ye kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişi, dolandırıcılık olayı olduğu için hesabının dondurulduğunu ve koruma altına alındığını kaydetti. Dolandırıcı, Halime M’ye, “Şimdi sen bankadaki 12 bin 500 lirayı çekeceksin. Bu paralar seri numaraları alınmış sahte paralar. Sizin paranız koruma altında. Bu sahte paraların sizin üzerinizde olması yasak olduğundan bize getirip teslim etmeniz gerekli” dedi.

ELLERİYLE PARALARI TESLİM ETTİ 

Bunun üzerine bankaya giderek parasını çeken Halime M. kendisine verilen adrese giderek 12 bin 500 lirayı dolandırıcılara elleriyle teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın, Köşk Polis Merkezi Amirliği’nde kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.